Noortje Brink- Bloedhitte

Recensie


Titel: Bloedhitte
Auteur: Noortje Brink
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 17 april 2020BloedhitteBeste lezers,

Een helderblauwe lucht, het water schittert tegen je aan. Je krijgt al zin in een heerlijke vakantie. Helaas moet dat momenteel even wachten, dus ik lezen een prima optie. Op reis in je mooie tuinstoel is ook fijn.  

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen. Loft Books is een Nederlandstalige e-only uitgeverij.

Over het boek

Bloedhitte is de nieuwe thriller van Noortje Brink, auteur van Hotel van sneeuw. 

Monique en Lieneke zijn al 25 jaar vriendinnen. Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk wegstoppen. 
Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten van de zon, dat is het idee. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. Het hotelterrein lijkt een soort meditatieoord. Dat valt even tegen, maar ze maken er het beste van. Totdat Monique verdwijnt.

~Bloedhitte is beklemmend, vol spanning en perfect voor de fans van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.~

De heerlijk zon & spannende momenten 

De cover ziet er heerlijk zonnig uit en trekt je zo mee de zonnige hitte in. In de 3e persoon lezen we over Monique en Lieneke, beide 41 jaar. Ze zijn er echt aan toe om er even tussenuit te gaan. Op sommige momenten zijn het net twee tegenpolen. Lieneke heeft nog veel verdriet van haar stukgelopen relatie en geniet van de rust. Monique daarentegen gaat er 's avonds nog op uit. Zo hebben ze ieder hun vertier. 

Noortje Brink kan leuke verhalen vertellen. Deze leest heerlijk weg op een zonnig terras. Het vorige spannende verhaal ging over kou & sneeuw. Bloedhitte heeft leuke personages, een langzame opbouw aan spanning met een mooi einde.

Bloedhitte is een leuk & origineel verhaal met spanning en humor. 

I love it!  

Waardering  4 sterren. 

Leuk en origineel verhaal. Genoten. Voor de liefhebbers van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Van de auteur is geen foto te vinden, het zou mij niets verbazen als dit een alias is van een bekende auteur. 

Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie