Catherine Steadman- Mr Nobody


Recensie


Titel: Mr Nobody
Auteur: Catherine Steadman
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 17 Februari 2020Birdys Boeken


Beste lezers,

Bij het 1e boek moest ik erg wennen aan haar schrijfstijl. Daarnaast een actrice die een boek schrijft. Ik moest er even aan snuffelen. Soms dacht ik "oja hoor", soms was het "hoe toevallig", maar aan het einde, plofte ik van mijn stoel. Wat een klapper van een verhaal. Kijk mee, naar thriller 2. Begin mei las ik het uit.

De auteur

Catherine Steadman (1987)  is bekend uit onder andere Downton Abbey, waar zij als actrice in speelde. Daarnaast speelde zij in veel meer producties. Ze komt uit London. De duik is haar debuut. In het Engels heet dit boek "Something in the water" En dat debuut is haar goed gelukt!  Mr Nobody is haar 2e thriller. Het volgende boek heet “TBC”. 

Over de inhoud

Wie is Mr. Nobody? Iedereen toont belangstelling voor de man die half bewusteloos op een Engels strand wordt gevonden – zonder papieren en niet in staat om te praten. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem al Mr. Nobody. 

Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden.
Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?

De elementen

De cover is een eyecatcher. Met grote letters staat er Mr Nobody op de cover. Een blauwe lucht, en een lang strand, waar iemand. loopt. Wie is hij? 

In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over Emma Lewis, hoofd van de afdeling neuro-psychologie. Het verhaal vertelt zij uit vanuit haar gedachten en wat zij meemaakt. Tevens is zij de alles-wetende-verteller. Het boek krijgt daardoor een extra laag. Zij wordt ingeroepen voor een speciaal dossier. Haar expertise is nodig voor een bijzonder geval van geheugenverlies. Catherine Steadman, bekend van De duik, heeft een vlotte manier van schrijven en geeft tevens goede uitleg over de vormen van geheugenverlies. Ze heeft haar research goed gedaan en schrijft lekker pittig zodat je graag doorleest. Het proloog gebint al met een snelle autorit naar het strand. Emma wil zich goed concentreren om te voorkomen dat er (opnieuw) iets ergs gebeurd. Vervolgens begint hoofdstuk 1 met de man op het strand. Hij wordt wakker en weet niet wat er hiervoor is gebeurd. Ze geven hem de naam Matthew. Dat is beter dan Mr Nobody.

Heerlijk vlotte en pittige schrijfstijl

Steadman heeft niet alleen een vlotte en pittige stijl van vertellen. Haar manier doet erg filmisch aan. De l te lange hoofdstukken hebben mooie kleine cliffhangers. Zodat jhe als lezer hongerig blijft naar het vervolg. De hoofdstukken wisselen af met Emma en Mr Nobody.   

De werkelijke communicatie tussen Emma En Matthew vindt plaats halverwege het boek. Dat lijkt wat laat in het verhaal. Maar vanaf dat moment versnellen ook de actiemomenten. Tevens volgen er een aantal plottwisten. Aan het eind lijkt het of we terug zijn bij af of toch niet?

Conclusie

Mr Nobody is een heerlijk spannende thriller. De vibe zit er direct al goed in. Emma haar expertise wordt gevraagd. Tegelijkertijd vraagt ze zich af of er meer aan de hand is. Als lezer begrijp je deze gedachte zeker wel. Je blijft al lezend 
continue met deze vraag in je hoofd zitten. Het geeft onderhuidse spanning...alsof de muis tevoorschijn moet komen en je weet niet wanneer. 

Catherine Steadman schrijft vlot en in beeldende stijl. Met veel actie, spanning en plottwisten.  

Mr Nobody is een heerlijke thriller met een goede vibe! 

Waardering  4 sterren, een dikke 8

Zeer genoten van deze spanning. Af en toe had het iets weg van de thriller De stille patiënt, van Alex Michaelides. Je voelt de onderhuidse spanning oplopen. Er moet gewoon iets meer aan de hand zijn, toch?  

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


**Dit is een recensie exemplaar, waarvoor dank aan de uitgeverij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie