Esther Verhoef- Labyrint


Recensie


Titel: Labyrint
Auteur: Esther Verhoef
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Februari 2020


Birdys Boeken


Beste lezers,

Wat was dat toch leuk, Het is alweer even geleden, maar daar in het Amsterdam Pulitzer Hotel, kregen een aantal fervente lezers het eerste exemplaar van LABYRINT. De verhalenbundel van Esther Verhoef. Kijk mee?

Over de auteur

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste auteurs van Nederland. Van haar psychologische thrillers werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Verhoef won tweemaal de Zilveren Vingerafdruk/ Crimezone Thriller Award, eenmaal De Diamanten Kogel en eenmaal de NS Publieksprijs. 

Onder het pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef, schrijft zij actiethrillers. Haar columns zijn ook gebundeld. In 2014 werd Verhoef wederom genomineerd voor De Gouden Strop, (De kraamhulp). Voor deze thrillerwon Verhoef in oktober van dat jaar de Hebban Crimezone Award. Verhoef schrijft ook onder het pseudoniem Marique Maas. Onder dit pseudoniem wil ze in alle vrijheid het genre van het erotische boek verkennen.

De thriller Façade is momenteel genomineerd voor de Gouden Strop 2020!! 

Over de inhoud

In Labyrint - de verhalen komt alles van Nederlands succesvolste schrijfster Esther Verhoef samen. In dertien spannende, verrassende en meeslepende verhalen laat zij de lezer alle hoeken van het thrillergenre zien. Verhoef betreedt nieuwe paden met het mysterieuze ‘Labyrint’, waarin hoofdpersoon Hanna in een obscure onderwereld terechtkomt. ‘Vuile handen’ zoomt in op een eenzame tuinierster met een sinister geheim, en in de ‘Dodemansrit’ van failliet verklaarde ondernemer Aad blijft de spanning tot op het allerlaatst om te snijden. Esther Verhoef weet in Labyrint op meesterlijke wijze de lezer met weinig woorden te raken: spanning van het hoogste niveau.

De bijzondere cover is een mooi element

De cover ziet er prachtig uit. De titel is groot aangebracht. Veel groene bladeren sieren het frontblad. En 1 helder blauw oog, behorend bij een dame met rood haar, wil graag zien en weten wat daar gebeurt. Van een afstandje.   

Labyrint bevat 13 spannende verhalen, voorgegaan met een mooie intro: Hoe het begon.  Verhoef vertelt hier dat zij vanaf haar zevende al schrijft. De innerlijke drang om te schrijven is er nog steeds. Door te schrijven vind ze rust en probeert ze meer te begrijpen van de wereld en het gedrag van mensen in het bijzonder. Een verhalenbundel vormt een mooie afwisseling, maar is even intensief, zegt Esther. 

Mooie en zeer spannende verhalen

Vuile handen gaat over Suus. Zij heeft sinds kort een nieuwe hobby: tuinieren. Ze denkt terug aan Heidi met haar scheefgezakte vlechtjes. En aan Barend. Die vond tuinieren voor boerinnen. Maar Suus vind het heerlijk. De laatste tijd was ze alleen maar aan het opruimen en nu is ze heerlijk bezig in de tuin. Opnieuw denkt ze aan haar echtgenoot, waar is hij toch?  

Offline gaat over Brigitte, zij is alweer 7 jaar getrouwd met William, Ze hebben al een aantal stormen doorstaan. Samen skiën moet een superuitje worden. Maar de ergste storm moet nog komen. 

Labyrint vertelt over 3 vriendinnen en is misschien wel het meest bijzondere korte verhaal uit de bundel. Verhoef gaat hiermee ook een andere kant op, de mystieke kant. Hanna, Renee en Liv zijn op vakantie op Ibiza. Met name Hannah heeft na de zoveelste tegenslag die zeker wel verdient. Als ze eenmaal in een super leuke club zijn aangekomen, maakt Hannah iets mee, wat ze niet snel zal vergeten.  

De hand van de meester gaat een nieuwe weg

Esther Verhoef heeft met dit laatste verhaal, waarvan de titel op de cover siert, een nieuwe weg ingeslagen. De weg van mythes en oude legendes. Van nieuwe werelden achter die van ons. De weg van nieuwe dimensies en wonderen die gewoon bestaan. Het geeft een extra tintje aan het geheel. Iets moois. 

Labyrint is een zeer mooie bundel vol verrassingen. Elk verhaal hoe kort dan ook, heeft zijn achtergrond, mooie personages en plottwisten aan het eind. De hoofdkarakters zijn vrouwen, die meestal veel hebben meegemaakt. En iets liefs verdienen of het heft in eigen hand nemen. Stoere vrouwen dus. Van een stoere auteur.  

Waardering 4 sterren

Opnieuw genoten van de spannende verhalen van Esther Verhoef. Ze schrijft veelzijdig en vlot. Maakt de verhalen spannend en zeer meeslepend. Met een mystiek randje.


Labyrint is een bijzondere bundel vol spanning, intriges en mystieke zaken. Een ware mustread!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie