Corine Hartman- Een zoete wraak


Recensie


Titel: Een zoete wraak 
Auteur: Corine Hartman
Uitgeverij: Cargo
Genre: Thrillers/ Spanning
Uitgave: 10 december 2019


Allereerst bedankt auteur Corine Hartman, voor toesturen dit mooie ebook! corine hartman

Beste lezers,

Dat wachten veelal wordt beloond, dat is zeker waar. Na het lezen van Een duister pad kon ik gewoon niet wachten op een vervolg. De personages en thema's ( met name 1) hadden mij een klein beetje betoverd. Tja, en hier is dan boek 2 over Faye!

De auteur

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, geldt Corine Hartman als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land. Ze vestigde haar naam in het thrillergenre definitief met de unieke, succesvolle serie rondom de onorthodoxe rechercheur Jessica Haider.

Elke op sterven na dode roos die ik van z’n steel knip doet pijn. Nog meer dan wanneer ik aan het elastiekje trek om mijn pols tot het helemaal strak staat en het dan weer loslaat.

Het nieuwe verhaal over borderliner en speurneus Faye

Een zoete wraak is een korte thriller rond de intrigerende speurder én borderliner Faye van Laar, die voor het eerst ten tonele kwam in Een duister pad van Corine Hartman.

Waar Faye van Laar gevoelig voor is, is als iemand haar hulp inroept. De vraag komt van Inge, de ex-vrouw van medepatiënt Bart. Inge wil Bart ervan overtuigen haar en haar kinderen met rust te laten en daarbij heeft ze een getuige nodig. Faye denkt eerst na maar aarzelt niet lang, haar gevoel voor gerechtigheid zegt haar dat ook Inge haar verhaal moet kunnen doen. En een gesprek kan geen kwaad, toch? Of toch niet?

‘Verantwoordelijkheid nemen,’ stelt hij vervolgens, ‘is iets anders dan ’m opgelegd krijgen.’ Hij geeft me de roos.

De fijne schrijfstijl en mooie thema's zijn bijzondere elementen

De schrijfstijl van Een duister pad heeft mij geraakt. Hoe super blij ben ik nu met een nieuw verhaal van Corine Hartman over Faye. Al heeft ze borderline... haar speurneus laat haar opnieuw zeker niet in de steek. 

In het begin als Faye verschijnt moet je even terugdenken aan het vorige boek. Maar dan komen de personages snel weer terug. De cover past heel mooi bij het korte verhaal. Een zoetige kleur, voor zoete wraak. meer over het thema verklap ik even niet.    

Personage Faye krijgt weer een mooie rol. Iemand vraagt haar hulp. Daar kan ze moeilijk -nee- op zeggen. 

Een zoete wraak is een super spannend kort verhaal. Het smaakt wel naar meer. Heel veel meer. 

Waardering  5 sterren

Opnieuw genoten van Faye en haar familie in de psychiatrische instelling. Zeer nieuwsgierig naar het volgende verhaal!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie