Julienne Brouwers- Dubbel bedrog


Recensie


Titel: Dubbel bedrog
Auteur: Julienne Brouwers
Uitgeverij: JB Uitgevers
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: November 2019


Beste lezers,

Auteur Julienne Brouwers stuurde mij een leuk berichtje en daarna volgde haar mooie boek door de brievenbus. een echte eyecatcher. 

De auteur

Julienne Brouwers (1980) publiceerde in 2012 haar eerste thriller (Nachtdienst). Zij heeft een medisch-technische achtergrond, en werkte in de biotechnologie en bij verschillende ziekenhuizen. Zij woont met haar man en drie kinderen in Den Haag. Dubbel bedrog is haar tweede boek en is een thriller met een vleugje romantiek.
Voor meer over Julienne, ga je naar haar website: https://juliennebrouwers.myonline.store

Het verhaal van Myrthe en haar zoektocht naar antwoorden


Na het onverwachte overlijden van haar man Olivier staat huisarts Myrthe plotseling alleen voor de zorg van hun peuter. Tijdens het uitzoeken van hun documenten stuit ze op een liefdesbrief en komt er tot haar schok achter dat Olivier een affaire had voor zijn dood. Ze raakt in contact met de minnares en ontdekt dat haar man in een lastige zaak verwikkeld was, bij zijn advocatenkantoor op de Zuidas. Myrthe krijgt steeds meer aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden en gaat op eigen onderzoek uit, maar stuit hierbij op weerstand van de politie en haar vriendinnen. Ze kan de zorg voor haar patiënten en haar zoon tijdens haar zoektocht maar nauwelijks aan en langzamerhand begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen. Wanneer Myrthe steeds meer dreigbrieven begint te ontvangen, vreest ze voor haar veiligheid. Maar dan ontmoet ze opeens een aantrekkelijke man, Daan, die hoop op een positieve toekomst geeft. 

Ondertussen lijkt ze het mysterie rondom de dood van haar echtgenoot langzaam te ontrafelen, maar wie kan Myrthe nu eigenlijk nog vertrouwen?

De lastige speurtocht naar antwoorden is een mooi element 

De cover is een ware eyecatcher, in geheel zwart is een vrouwenhand zichtbaar. In de hand houdt ze een spiegeltje vast, met daarin een stuk van een gezicht. Een mond met rode lippenstift weerspiegelt. De rode nagellak maken het af. De titel knalt van het kaft, de naam van de auteur is minder goed zichtbaar. Het maakt erg nieuwsgierig.

Dubbel bedrog draait om Mythe. Zij is getrouwd met Olivier en samen hebben ze peuter Sven. Als op vakantie de kleine Sven verdwijnt in het zwembad er er grote paniek en de spanning loopt direct op. Gelukkig loopt het beter af, dan de zwembadscene uit All-Inclusive, waar menig lezer zijn hart vast hield. ( All-Inclusieve is geschreven door Suzanne Vermeer). 

Kleine Sven zit heerlijk elders te spelen, moeder Myrthe krijgt al een kleine hartverzakking en Olivier moet het dan flink ontgelden. De hardwerkende Olivier heeft een beetje frisse lucht nodig en gaat alvast naar de accommodatie om helaas nooit meer weder te keren. Een noodlottig ongeval overkomt hem. 

In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over Myrthe die daarna haar leven weer probeert op te pakken. Dit valt dan ook niet mee blijkt, de spanning is weer gezakt en het drama leest verder als een roman met zijn dagelijkse beslommeringen. Op sommige momenten mag het iets meer "bite" cq "vaart erin" krijgen, enkele gebeurtenissen verlopen wat te gemakkelijk. 

Deze rustige periode is haar maar even gegund, als zij een brief van van ene Sandra. De vriendin van Olivier zo blijkt. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde, komt de spanning er stapsgewijs steeds meer in en krijgt het verhaal gelukkig meer bite, wat ook voor Mythe zelf geldt. Als een ware speurneus ontwikkelt ze zich en snuffelt in zaken waar ze beter van kan wegblijven. 

Conclusie

Dubbelbedrog is een spannend verhaal met dubbele bodem, denk je als lezer dat je wel weet hoe het zit, dan kom je bedrogen uit. Voor een echte thriller miste ik soms de echte bijtende spanning. Stap voor stap gebeuren er bijzondere zaken en stap voor stap gaat de spanningsboog iets omhoog. Tot een climax en een toffe plottwist. 

Waardering  4 sterren.

Originaliteit: 4 sterren, schrijfstijl: heel prettig, 4 sterren. Spanning 2,5-4 sterren. Dit varieerde erg. Er kon veel meer in verwerkt worden. leesplezier: 4. Is gemiddeld 3,8 sterren. 

Terwijl in het begin het verhaal wat kabbelend op mij over kwam, ging het tempo steeds en stapje verder omhoog. In het eerste deel mocht er van mij iets meer "peper" in het verhaal" komen, het is en blijft een thriller- zo zegt de cover- maar dit kwam aan het einde toch nog goed. 

Zeker Genoten!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken   


* Dit is een recensieboek en heeft geen invloed op mijn eerlijke mening na het lezen.
**Dit boek is te koop bij het blauwe mannetje , maar ook bij de auteur zelf, zie link.     


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie