Leontine van Hooft - Balla en het Woud der Legenden


Recensie op het kidsblog, hier een sneakpeek!


Titel: Balla en het woud der legenden

Auteur: Leontine van Hooft
Uitgeverij: Green Dream Works
Genre: Kids/ verhalen
Leeftijd: 8-12 jaar
Uitgave: Juni 2019
Beste lezers,

Een boek met verhalen over Afrika, witte tijgers en mooie koningen. Hoe mooi is dat? Dat is super-duper. Dus kijk snel mee?

De auteur

Leontine van Hooft is corporate antropoloog, ondernemer en de inspirerende spreker en auteur van het inspirerende en prijzenwinnende boek
‘De Kracht van Afrikaans denken’.

Haar trainingen hebben al 250+ ondernemers geholpen met betrekking tot dienstverlening en klantgerichtheid. Daarnaast geeft zij nu ook deze filosofie/ gedachtegang door via haar nieuwe boekenserie ‘De Kronieken van Ubuntopia’. In het voorjaar van 2020 verschijnt het tweede deel genaamd ‘Balla en Het Geheim van De Bron’.
In Afrika leerde ik de filosofie Ubuntu kennen; een Afrikaanse filosofie dat betekent: Ik besta omdat wij zijn. Iedereen speelt een belangrijke rol in de gemeenschap. Nelson Mandela en Desmond Tutu afkomstig uit Zuid-Afrika zijn voorbeelden van mensen die deze filosofie uitdragen naar de wereld. Aldus Leontine van Hooft.
De filosofie van Ubuntu

Sinds zij, voor het eerst in Afrika kwam, laat het continent haar niet meer los want ‘Afrika kruipt onder je huid.’ In Afrika leerde Leontine de filosofie Ubuntu kennen; een Afrikaanse filosofie dat betekent: Ik besta omdat wij zijn. Iedereen speelt een belangrijke rol in de gemeenschap. Nelson Mandela en Desmond Tutu afkomstig uit Zuid-Afrika zijn voorbeelden van mensen die deze filosofie uitdragen naar de wereld.

Crowdfunding, Leontine vertelt..

Het eerste deel van de collectie genaamd Balla en Het Woud der Legenden is in het najaar van 2019 uitgebracht. Het tweede deel Balla en Het Geheim van de Bron komt in het voorjaar van 2020 uit. Hiernaast proberen wij een community rondom Ubuntopia op te bouwen. Wij doen dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld: door ons publiek te betrekken in het creatieve proces organiseren wij crowdfunding campagnes. Voor het eerste boek in de collectie, hebben wij  een succesvolle crowdfunding campagne gerealiseerd op VoorDeKunst.

Voor de recensie, klik je hierHartelijke groeten, 

Annette Overvoorde

Birdy'\s Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie