Nieuw en te lezen op deze zondag: Tijgerlelie van Marion Pauw

Nieuw verschenen

Titel: Tijgerlelie

Auteur: Marion Bloem

Uitgeverij: Ambo Anthos

Genre: Spanning / Thriller

Uitgave: 30 mei 2023

Met dank aan uitgeverij Ambo Anthos & boekhandel van Atten.Ja hoor, hij is er...en kijk eens wat mooi! Tijgerlelie van Marion Pauw. Prachtig al qua cover, met een tijgerprint aan de zijkanten. Wauw!

Waar gaat deze thriller over?

Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

Vol enthousiasme vertrekt de half-Spaanse Lili met haar vijf huisgenoten naar de Pyreneeën. Haar oom heeft haar gevraagd twee maanden op El Refugio te passen, zijn hotel dat in de wintermaanden door hevige sneeuwval afgesloten raakt van de bewoonde wereld. Op het allerlaatste moment besluit een van de huisgenoten een oude schoolvriendin mee te vragen, de flamboyante Monica. De rest reageert welwillend, maar door Monica’s aanwezigheid verandert de groepsdynamiek en er ontstaat een toxische sfeer. Lili valt steeds meer buiten de groep en op een avond loopt het zo vreselijk uit de hand dat er een dode valt.

Zeventien jaar later kampt Lili mentaal nog steeds met de gevolgen van het traumatische verblijf in de Pyreneeën. Als ghostwriter leidt ze een anoniem en geïsoleerd bestaan en antidepressiva houden haar op de been. Wanneer een van Lili’s oud-huisgenoten zelfmoord pleegt, besluit ze de anderen te confronteren met het verleden.

Over de auteur

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakt ze haar comeback als thrillerauteur. 

In 2022 verscheen liefde in tijden van Corona. Samen met Elle van Rijn, Roos Slikker en Femmetje de Windt verscheen in 2022 de roman: Vier wandelaars en een Siciliaan. Op dit moment ligt daar het vervolg van in de boekwinkel. Een familie & een griekse god heet het. Marion Pauw heeft daar geen deel aan genomen. Wel Ronald Giphart. 

Tijgerlelie begint al erg spannend, dus ik ben weer erg nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal. Ik houd je op de hoogte!


Groetjes  Annette

Birdy's Boeken 


Ps: wist je dat er al 180.000 keer gekeken is op dit blog!! Yoehoe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie