Recensie: Singlereis - Inge van Prooijen

 

Recensie

Titel: Singlereis
Auteur: Inge van Prooijn
Uitgeverij: De verhalenfabriek
Genre: Feelgood
Uitgave: 27 November 2022

Met dank aan uitgeverij De verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar!
 

Jaa, jij mag Singlereis gaan lezen! Heerlijk zo een bericht in je mailbox. I Love it. Kijk mee!

De inhoud op de backflap

Coco heeft een groepsreis naar Zuid-Afrika geboekt. Niet zomaar een reis: een singlereis. Tot aan vertrek krijgen haar vriendinnen een koppelverbod, en dat is hard nodig, want Lena en Sophie (beiden gesetteld) doen er alles aan om ook Coco aan de man te krijgen. Regelmatig wordt ze door hen in de val gelokt: zo belandt ze ineens op een speeddateavond en wordt er zelfs onder haar naam geswiped op tinder. Coco is er he-le-maal klaar mee.

Ze hoopt op een fijne vakantie, en wie weet houdt ze er wel goede vrienden aan over. En liefde? Welnee, om liefde te vinden moet je daar wel voor openstaan, en dat doet ze allang niet meer.

De elementen

De coverafbeelding van het ebook is heerlijk vrolijk. Daar krijg je toch gelijk zin in. De schrijfstijl pakt je direct. Geweldig!

Coco, een vrolijke dertiger, heeft een groepje lieve vriendinnen. Toch boekt ze een soloreis naar Zuid-Afrika. Dit om even tot haarzelf te komen, na een vervelende relatie. Het idee voor dit verhaal ontstond na het kijken van de Tinder Schwindler "Hoe erg kan je voorgelogen worden". Het is een thema uit het toch vrolijke verhaal. 

Singlereis is een heerlijk tussendoortje. Dat klinkt als een soort koekje, maar dat is niet de bedoeling. het is een superleuk kortverhaal, waar je gewoon helemaal vrolijk van wordt. Het onderliggende thema daarentegen is weer niet zo rooskleurig. Coco had een leuke vriend, alles was peis en vree. Dat dacht ze. Na de breuk, was ze er helemaal klaar mee. Geen vaste relatie meer voor Coco. 

Auteur Inge van Prooijen had natuurlijk wat moois voor Coco in petto. Daar in het zonnige Zuid-Afrika, in die heerlijke warmte. Met die leuke medereizigers, heerlijke hapjes en fijne avondjes. Inge van Prooijen, auteur bij De crime Compagnie, gebruikt een zeer fijne schrijfstijl, je zit direct in het zonnige verhaal. Singlereis is niet te moeilijk maar gewoon genieten!  

Waardering  3,5 sterren

In januari 2023 verschijnt het debuut van Inge van Prooijen. Natuurlijk kijk ik er naar uit, jij ook?


Groetjes, Annette
Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie