Hamley Books Blogtour (1B) Losgeweekt - Jennifer Wagemans- De auteur achter het boek: Wie is deze auteur?

 

Vragen aan de auteur achter het boek! 

Titel: Losgeweekt
Auteur: Jennifer Wagemans
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Feelgood
Uitgave: 2022


Losgeweekt geschreven door Jennifer Wagemans was een heerlijk feeldgood verhaal. Wie is eigenlijk deze Jennifer Wagemans? Ik stelde haar een paar vragen, let's go!

We maken kennis met auteur Jennifer Wagemans!

Ik vind het lastig te bepalen wat interessant is haha. Familie vind ik heel erg belangrijk. Daarom woon ik al mijn hele leven in Haarlem, dicht bij vrienden en familie, naast dat ik het een mooie stad vind. Ik ben 26 jaar oud, heb geen huisdieren, doe aan softbal in de zomer en overdag werk ik bij een softwarebedrijf aan de marketing. Diversiteit en duurzaamheid vind ik belangrijk, dat zal je ook in mijn verhalen terugzien. Het zal geen verrassing zijn dat ik graag lees, voornamelijk YA fantasy. Mijn favoriete feestdag is kerst, ik heb een hekel aan drop, Ik ben een koukleum, ik heb vaak een ochtendhumeur, ik word vrolijk van zeep die heftig schuimt en paars is mijn lievelingskleur. Dat zie je terug in mijn huis, mijn haar, de kaften van De Legendes van Pendar 1 & 2 en de jas die ik altijd draag ;)

Wilde je altijd al schrijven?

Ik heb eigenlijk nooit bewust stilgestaan bij de vraag of ik wilde schrijven. Ik deed het gewoon. Vroeger schreef ik sprookjes en korte verhaaltjes op de rommelzolder van opa en oma, of op de ouderwetse typemachine van een van mijn andere oma’s. Soms kwam er iets in me op dat ik dan vast moest leggen, meer voor mezelf dan voor iemand anders. Pas toen ik aan De Legendes van Pendar begon, begon ik te dromen van een boek uitgeven.

Wat heeft je getriggerd voor het genre Fantasy?

Fantasy heeft een speciaal plekje in mijn hart. De Grijze Jager lazen we vroeger met het hele gezin om de beurt. Mijn moeder heeft me altijd sprookjes voorgelezen. The Hunger Games heeft me na een leesdip die ongeveer de hele middelbare school duurde weer aan het lezen gekregen. Deltora heeft die passie tijdens de eerste lockdown opnieuw aangewakkerd. Dit genre is iets dat me nooit loslaat, iets dat me laat geloven dat er meer in het leven is dan alleen werk en verplichtingen. Iets dat me blij maakt en waar ik me helemaal in kan verliezen.

Hoe kwam Losgeweekt tot stand?

Losgeweekt bevat verhalen gebaseerd op vertelsels van vrienden, familie en collega’s.

Sinds een paar jaar schrijf ik samen met een groepje auteurs, zodat we elkaar kunnen aanmoedigen en brainstormen. Een van die auteurs deed mee aan een schrijfwedstrijd en daagde ons uit ook een poging te wagen. Ik dacht ‘waarom niet?’, het is mijn genre totaal niet en daarom wilde ik juist een statement maken. Ik had het idee dat iedereen van een feelgoodverhaal verwachtte dat het een en al gezwijmel is en ik wilde bewijzen dat het niet hoeft. Daarom heb ik een feelgoodverhaal geschreven waar totaal geen romantiek in zit. Daar komt ook het belang van diversiteit weer terug. Ik hoopte dat mensen die wel en niets met romantiek hebben, zich in Losgeweekt zouden kunnen vinden.

Heb je een eigen website & waar kunnen de lezers jou vinden?

Ik heb geen eigen website, maar ik schrijf blogs via de uitgever van De Legendes van Pendar (https://bit.ly/auteursblogJW), en ik schrijf reviews voor Geekish.nl (https://www.geekish.nl/author/jennifer/). Lezers kunnen het beste op de hoogte blijven van wat ik allemaal uitspook via mijn Instagrampagina (https://www.instagram.com/jenniferwagemans/). Daar deel ik ook korte schrijfupdates over manuscripten waar ik aan werk bijvoorbeeld.

Werk je ook samen met andere auteurs?

Ja en nee. Samen schrijfsprintjes trekken (wat dat zijn, leg ik uit in deze blog https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/artikel/15466) en feedback uitwisselen werkt voor mij heel prettig, maar ik heb nog nooit aan één project gewerkt met een andere auteur. De essentie van mijn verhalen schrijf ik altijd zelf en dat schaaf ik dan (flink) bij aan de hand van feedback van vrienden, familie, proeflezers en auteurs. Ik sta er zeker voor open!

Wel kan ik verklappen dat ik samen met een vriend aan een fantasy verhaal heb gewerkt dat nog lang niet klaar is om uitgegeven te worden. Het gaat over een buurland van Pendar en zal los te lezen zijn van de serie die al wel is uitgegeven.

Komt er binnenkort een nieuw boek aan?

Dat is lastig te zeggen haha. Ik heb al een nieuw idee voor een vergelijkbare feeldgood als Losgeweekt, weer een kort verhaal, maar dat moet even wachten op twee andere manuscripten waar ik aan werk. Eentje is zo goed als af en wacht op een kans bij een uitgeverij (mensen die mij volgen op Instagram zullen de titel ‘Vogelvrij’ herkennen).

De ander heb ik afgerond tijdens NaNoWriMo 2022 en zal tot het einde van 2022 gekneed worden tot een mooi verhaal dat klaar is voor een schrijfwedstrijd. Dit is een soort historische roman met spookachtige en fantasy-elementen (mensen die mij volgen op Instagram zullen de titel ‘Voor de Vliegende Hollander’ herkennen). Of dat boek (binnenkort) uitkomt, hangt van de uitkomst van de wedstrijd af ;)

Kan je wat meer over ‘de nieuwe Losgeweekt’ vertellen?

De vergelijkbare feelgood die door mijn hoofd dwaalt, gaat over een personage zoals Siem uit Losgeweekt. In plaats van dat ze een strandjutter bezoekt, bezoekt ze haar eigen oma. Die oma is een kunstenares waarvan het geheugen niet meer goed werkt. Sommige dagen is ze compleet helder, andere dagen herkent ze de hoofdpersoon niet en denkt ze dat het iemand uit haar verleden is. Dat levert bijzondere momenten en mooie verhalen op, waarschijnlijk weer met een hartverscheurend en -verwarmend einde.

Wie is jouw held in boekenland?

Iedereen die durft te schrijven eigenlijk. Een verhaal openbaar maken zodat andere er wat van kunnen vinden, is doodeng. Ik ben zo blij dat zoveel mensen dit doen. Extra gaaf als je een kwalitatief boek in eigen beheer uitbrengt. Voorbeelden van auteurs die ik bewonder zijn Valentijn Ringelberg, Tamara Geraeds, Luce van Leer, Claudia Boon, Jen Minkman, Lotte van den Noort, Mascha Schoonakker, Ruby Coene, en ik kan er nog wel veel meer opnoemen.

Welke boeken lees je graag?

De boeken van bovengenoemde auteurs onder andere haha ;) Ik sta altijd open voor YA-fantasy en ik heb een voorkeur voor boeken van eigen bodem. Ik proeflees ook graag trouwens.

Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Zeker! Mijn blog staat er vol mee haha (https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/). Ik heb specifiek 7 tips voor beginnende schrijvers (https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/artikel/6261), maar ook voor:

Het beginnen bij het opzetten van een verhaal

Het herschrijven van je eerste versie

Het klaarstomen van je manuscript

Het promoten van je boek

Het schrijven van een deel 2

SEO, zodat je beter vindbaar bent op het internet

Bookstagram

Characterdriven schrijven

En nog veel meer!  


Jennifer Wagemans bedankt voor deze antwoorden en onthullingen. Ik kijk al uit naar je volgende schrijfsel en je blogs!! 


Groetjes, Annette 
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie