Recensie Hamley Blogtours (3): Elliot Hyland- Help me

 Recensie

Auteur: Elliott Hyland
Titel: Help me
Uitgeverij: Hamley Books
Uitgave: September 2022

Met dank aan: uitgeverij Hamley Books, voor dit recensie-exemplaar
Vandaag volgt mijn aandeel in de blogtour, voor het verhaal HELP ME. De auteur is Elliot Hyland. Allereerst zoek ik altijd informatie op, van de auteur en eventueel interviews, maar helaas is dat nu niet te vinden. Jammer, Jammer. So let's go!

Inhoud van de flaptekst

Ze staart met een verdrietige blik naar buiten, waarna ze twee woorden op de beslagen ruit van haar treinwagon schrijft: help me.

Inez’ grote droom is om gelukkig oud te worden met Joachim, de man van haar leven, en samen een gezinnetje te starten. Maar wanneer hij haar na twaalf jaar compleet onverwacht laat staan voor een ander, stort Inez’ wereld in.

Dan leert ze Thomas kennen, de perfecte man. Hij is zorgzaam, wil niets liever dan voortdurend bij haar zijn en het beste van al: ze hebben geen geheimen voor elkaar.  

De elementen

De cover-foto ziet er indrukwekkend uit. Op een raam staat -HELP ME-. Wat is er gebeurd? Ik word al nieuwsgierig! 

Het verhaal heeft een bijzondere opbouw. De lezers van "Het meisje in de trein", als ook "The woman in the window" zullen smullen van dit verhaal. Drie verhaallijnen buitelen om elkaar heen. Je moet er wel even bij blijven.

Als eerste komen we in een trein terecht. De ik-figuur kijkt uit het raam, ziet een klein meisje. Op het raam staat "Hel me". geschreven. Het meisje kijkt angstig. Welk verhaal zit hierachter? Ze moet en zal het te weten komen.

Het 2e personage op het toneel is Inez. Inez is een sippe dertiger. Na haar relatie met Joachim, ziet ze het leven somber in. Totdat e een op een feestje iemand ontmoet, die haar weer hoop geeft.

Tenslotte komt Annelies ten tonele. Zij heeft een relatie, wat niet heel makkelijk verloopt. Afgewisseld lezen we over de personages, met al hun verschillende kenmerken en bijzonderheden. Zij worden goed neergezet, al kan het in begin wat verwarrend zijn. Het kan dan wat duizelen bij de lezer. Eenmaal in het leesritme pakt het verhaal je helemaal in. Het krijgt een verrassende wending, plottwist en een ik-val-van-mijn-stoel- einde. Mooi gedaan.

Waardering  4 sterren.

Het verhaal heeft bite en voldoende spanning om de lezer mee te krijgen tot het einde. Fijne schrijfstijl. Bijzonder thema: obsessief gedrag, wat mooi wordt neergezet. Ik kijk uit naar het volgende boek van de auteur en hoop ook wat van de auteur zijn/haar achtergrond te kunnen lezen. 


Groetjes, Annette 
Birdy's Boeken Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie