Weerwolven van Waraine- Eva Linden- De recensie

Recensie

BLOGTOUR*BLOGTOUR*BLOGTOUR

Titel: Weerwolven van Waraine
Auteur: Eva Linden
Uitgeverij: We Will Shoot
Genre: Spanning/YA-thriller
Uitgave: September 2020

Met dank aan Eva Linden, voor deelname aan deze blogtour.Beste lezers,

Als deelnemer van deze mooie blogtour, ben ik weer verrast door een zeer spannend verhaal. Voor diegenen die het spel Weerwolven in Wakkerdam kennen..hou je maar vast. Deze versie is veel gevaarlijker. Oef.

De auteur

Eva Linden, geboren op 5 mei 1992 in Lier/Antwerpen, België,  is afgestudeerd als journalist aan de Hogeschool Thomas More te Mechelen. Tijdens haar studies begon ze te schrijven aan Maanziek. Dit werd een mooie trilogie, over lucide dromen. Mathis een tienerjongen, lijdt aan levensechte nachtmerries. Gezien het grote succes van boek 1, kwamen er nog 2 delen.

Weerwolven van Waraine

Op 28 maart 2020 verscheen Weerwolven van Waraine, een thriller die gebaseerd is op het populaire rollenspel Weerwolven van Wakkerdam. Het verhaal speelt zich af in het fictieve Waraine, een rustig dorpje aan de Franse kust dat geïnspireerd werd door het Normandische Etretat. Door een speling van het lot komen negen jongeren in hetzelfde vakantiehuis terecht en moeten ze een week lang met elkaar zien te (over)leven. Na een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ begint de nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. De jongeren beseffen dat er iets niet klopt en gaan op zoek naar de dader, die misschien wel dichterbij is dan ze denken. Ze komen te weten dat er in de bossen van Waraine een moordenaar rondwaart die het op hen gemunt heeft. De jongeren nemen het recht in eigen handen, maar hun detectivespel loopt uit de hand. 

De belangrijkste vraag blijft echter onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

De elementen

Weerwolven in Waraine is gebaseerd op een spel, met bijna dezelfde naam en heeft raakvlakken met een oude legende. Al dan niet verzonnen. Het verhaal van Eva Linden speelt zich af in Waraine, een fictief stadje bij Etretat, gesitueerd in Noord-Frankrijk. Eva zelf heeft mooie herinneringen aan deze streek. De rotspartij met de "olifant" is zichtbaar op de backcover. Jammer genoeg is daardoor de tekst minder leesbaar, maar de titel brengt al genoeg "goesting" ( zin, verlangen) om het  boek te gaan lezen.

Mooie grimmige cover die nieuwsgierig maakt!

De frontcover is donker van tint en grimmig van aard. Mogelijk is het al nacht, de lucht is donkerblauw. Een persoon in rode cape loopt een smal pad af. Is het de grot, daar in de  verte? Het maakt al nieuwsgierig.  

In de vertelperspectief van de 3e persoon begint een spannend verhaal over 9 jonge mensen. Bij toeval zijn ze samengekomen bij een vakantiehuis. In begin moeten ze wel aan elkaar wennen. Gelukkig schept het spel Weerwolven in Wakkerdam een band tussen de youngsters. Het wordt een spannend avondje met dramatische gevolgen.

Pas op voor de weerwolf!

Als er iets met Bram aan de hand is, komt de spanning langzaam Waraine en ook het vakantiehuis binnen geslopen. Terwijl de groep zich nogal druk maakt over Bram en wat er nu gebeurt is, lees je verder over de personages en hun achtergronden. Er is niet super veel diepgang, maar voldoende info om de personages te karakteriseren. Ze beter te begrijpen. Dat is heel mooi gedaan door Fantasy-auteur Eva Linden!

Het spel van de weerwolf bijt zich diep vast in deze meeslepende YA-thriller. Wie is toch de Weerwolf? Wanneer stoppen die nare gebeurtenissen die de groep in de tang houdt? Dat is de grote vraag die je als lezer helemaal meeneemt naar het spannende einde van dit spektakelboek! 

Conclusie

Eva Linden is een topper van een auteur. Binnen no-time zit je helemaal aan het boek gekluisterd. Wat gebeurt daar toch in Waraine? Is het nog een spel of zijn er andere zaken die spelen? Spelen zij ooit nog het weerwolvenspel? Ik betwijfel dit ten zeerste!

Weerwolven van Waraine is een echt spektakelboek, boordevol geheimen, weerwolven, heftige youngsters en een oude legende die nog leeft!

Waardering  4 dikke sterren, voor deze topper van Eva Linden!

Originaliteit: 5, ik moest even denken aan het boek van Marieke Nijkamp, met een groep in een chalet. Maar dit ging de hele andere kant op. 
Spanning: 3,5 , zeker wel spannend, maar mag wat meer.
Leesplezier: 4
Psychologie & Personages: 3,5 ; voldoende uitgediept voor het verhaal.
Plot: 4, Mooie twist, zeker niet voorspelbaar. Ik hou er van!
Einde: 4, verrassend einde. Mooi ook. 

Weerwolven van Waraine is een mirakel van een mysterie, boordevol misleiding en streken van de weerwolf!

Kan jij nog slapen na dit boek? Of speel je nog het Weerwolf-spel? Dat is nog maar de vraag...


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie