Mission One- R. Wade- De recensie

Recensie

*BLOGTOUR*BLOGTOUR*BLOGTOUR

Titel:Mission One
Auteurs: R. Wade
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugd
Uitgave: Maart 2021

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books, voor dit mooie boek.
Beste lezers,

Het duo R. Wade is bekend van verhalen van volwassenen. Aron Wade is ook bekend van de Vlaamse tv. Als Bruno Moreels speelde hij in de tv-serie Thuis, geregisseerd door mijn Vlaamse zwager Kim van Oeteren. Nu hebben zij een heel spannend boek voor tieners geschreven. kijk je mee?

De auteurs Ria Maes en Aron Wade

ARON WADE (1970) studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel. In het theater speelde hij o.a. rollen als Amadeus, Peter Pan, The Elephant Man en Fagin uit Oliver Twist. Hij was ook te zien in verschillende musicals en vormde jarenlang, met Bert Van Poucke, het cabaretduo ‘De Kennedys’, waarmee ze politieke satire brachten op het internet. Aron speelde bovendien ook mee in tv-reeksen als De Kotmadam en Thuis ( 2009-2010) en vertolkte de rol van Akke in W817. Op Ketnet was hij ook enkele jaren te zien als presentator. Sinds 2017 volgt Aron zijn droom en schrijft hij samen met Ria Maes thrillers. Als jeugdschrijver maakte hij zijn debuut met de roman Robbe, een samenwerking met Marc De Bel en Ria Maes.

RIA MAES (1965) ging na haar studies aan de slag als freelance journaliste. Ze schreef voor diverse week- en maandbladen en concentreerde zich daarbij vooral op de Vlaamse en Nederlandse show- en televisiewereld. Met het non-fictie verhaal ‘Twee mensen, vier levens’, maakte Ria haar entree als auteur. Er zouden nog vele boeken volgen, zoals de reeks Sara, mijn dagboek in opdracht van VTM en het Thuis-boek ‘Doodgezwegen’. Ze schreef ook biografieën over o.a. wielrenners Nico Mattan en Frank Vandenbroucke.
Hoog op haar verlanglijstje stond voor Ria echter het schrijven van een thriller. De release van Pan in 2017, al snel gevolgd door Meester Dood, beiden geschreven met Aron, was voor haar een droom die werkelijkheid werd. Aangezien de samenwerking zo goed vlotte, schreef het duo in datzelfde jaar ook een openhartig boek over Arons depressie, ‘Eerlijk met mezelf’. Een boek om iedereen, maar zeker jongeren, te laten weten dat kwetsbaarheid geen zwakte is.

 En dan nu, onder de naam R. Wade, komt er de spannende jeugdreeks ‘Mission X’ die in het voorjaar van 2021 van start ging. Daarna volgt er nog een spannende Young Adult-reeks die in het najaar zal debuteren.

Over Mission ONE

Wat zou jij doen als je leven op een dag volledig op zijn kop zou staan? Je niet langer een gewone tiener was, maar de wereld moest redden? Ellen, Sam, Milly, Ricky, Joyce, Steve en Winston overkomt het. Ze worden geheimagenten. Hun opdracht: het opnemen tegen aartsvijand en superbrein Medusa en zijn criminele organisatie.

De 7 jonge helden worden geteleporteerd ín het internet, de wereld achter jouw computerscherm. Ze komen er terecht in T-Polis, een onbekende, gevaarlijke stad van bits en bytes, waar hun vriendschappen zwaar op de proef worden gesteld.

De elementen

De cover ziet er spectaculair uit. Futuristisch en valt zeker goed op. Maar wat is Mission One?

Mission One draait om jonge helden. Zij worden samengebracht voor 1 grote  missie. Daarvoor moeten ze worden geteleporteerd naar het internet. Samen, met 1 gemeenschappelijk doel.

Het spannende jeugdverhaal, geschreven door twee schrijvers die zich R. Wade noemen, is geschreven in de 3e persoon. Op een zeer plezierige wijze lezen we over 7 tieners, met grote talenten. Zij worden uitgekozen voor een opdracht van wereldformaat.

We maken eerst kennis met Winston en Steve, twee neven van veertien jaar, die in dezelfde klas zitten, Dat gaat niet altijd over rozen in die klas. Veel liever zitten zij achter de computer hun favoriete spel te spelen. Zij ontmoeten 5 andere game-talenten. Dat is het in het begin even wennen, maar binnen no-time is het duidelijk: ze hebben elkaar nodig. Voor de belangrijke opdracht.

De missie lijkt best makkelijk. Als ze eenmaal op de plek van bestemming zijn, lijkt het easy peasy. Maar schijn bedriegt. De jonge helden komen in gekke situaties terecht. De spanning loopt flink op. Er zijn best veel personages in het verhaal. Wat opvalt is dat de eigen namen en ook de gamenamen van onze 7 helden door elkaar worden gebruikt. Dat geeft soms wat verwarring. Al met al is het een zeer leuk en spannend jeugdverhaal!

Conclusie

Mission One is een zeer leuk en futuristisch jeugdverhaal, over helden en vijanden, goed en kwaad en goed samenwerken om tot een mooi resultaat te komen.

Waardering: 3,5 sterren. Dat is een dikke 7, 

Genoten van dit leuke verhaal, dat wacht op een vervolg!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie