In het duister- Tamara Arts- recensie voor de blogtour

*BLOGTOUR*Recensie

Blogtour: 1 april 2021
Titel: In het duister
Auteur: Tamara Arts
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Spanning/ Thriller
Doelgroep: Young Adult/ 15+
Uitgave: Maart 2021

Beste lezers,

Ben je klaar voor spanning en "creepy moment"? Dan zit je goed bij deze thriller: In het duister. Kijk mee ..en pas op voor kippenvel.

"Tamara zou zich geen wereld kunnen inbeelden waarin ze niet zou schrijven."

De auteur

Tamara Arts (2000) is geboren in de Noord-Brabantse gemeente Geldrop, waarna ze is opgegroeid in Helmond. Ze schrijft al haar hele leven verhalen en heeft deze enige tijd op het schrijversplatform Wattpad gepubliceerd.

Vanaf 2017 is ze boekenblogger en op Instagram deelt ze haar liefde voor boeken en lezen. In het laatste jaar van haar havo-opleiding is ze haar eigen correctiebedrijf gestart, waar ze in haar tussenjaar fulltime aan heeft gewerkt. Op dit moment volgt ze haar passie en studeert ze diergezondheid & management.

Tamara zou zich geen wereld kunnen inbeelden waarin ze niet zou schrijven. Ze heeft nooit anders gedaan en haar brein staat nooit stil. Overal vindt ze inspiratie, net zoals ze haar grootste angsten in haar boek ‘In het duister’ heeft opgeschreven. Naast schrijven heeft ze meer hobby's. 

Het duistere boek

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim. 

De elementen

De cover is een ware eyecatcher. Je kan zien dat uitgeverij Hamley Books veel tijd en moeite steekt in de vormgeving. Dat begint al bij de cover. Een griezelige sfeer doemt op. Een huis, bomen, grijs en donkere tinten. Het doet creepy aan. 

Elk hoofdstuk begint met aan de linkerkant een afbeelding en rechts de aanduiding. Hoe mooi is dat. Het eerste hoofdstuk begint met Lea. In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we het vertrek van het vijftal naar een mooi vakantiehuis. Al hoewel, dat is wat zij voor ogen hebben. De autoreis vordert en steeds meer wolkpartijen komen aangevlogen. Het wordt donker en het regent hard. Dan zijn ze op de plek van bestemming. Een groot huis doemt op. Gelukkig is het veilig en droog daar binnen. 

Hoofdstuk twee begint met Dennis, en zo wisselen de hoofdstukken zich af tussen de vijf jonge mensen. Bij aankomst zijn ze best teleurgesteld over het interieur. Auteur Tamara Arts neemt je als lezer snel mee in dat moment. Op pagina 31 schrikken we al van een bizarre ervaring. Van wie was die hand? Voor de lezer van dit genre met "creepy moments" is dit al om te smullen. De sfeer is gezet als er ramen klapperen, deuren kraken en nog meer duistere zaken.  

In het duister draait om 5 personen, per hoofdstuk wisselt het dus per persoon. Is er dan een hoofdpersonage? Gezien het boek begint en ook eindigt met Lea, vind ik haar het hoofdkarakter spelen. De fijne vakantieweek draait 180 graden, zodra ze in dus spooky huis zijn. De ene vreemde gebeurtenis wordt opgevolgd door de andere. Er is geen ontsnappen aan. Ook vanwege het weer, blijven ze veel binnen in het huis.

Of je nog kan slapen na dit super spannende en ook mooie verhaal, dat kan ik je niet garanderen of zeggen. Wat is je wel kan zeggen, dat ik zo heb genoten van dit verhaal. Dat ik niet kan wachten op de volgende thriller van Tamara Arts!

Conclusie

In het duister is an amazing creepy story. Het is een beetje van "Cabin in the woods", en ook een beetje van "the House on haunted Hill". Hou je dus van griezelen, verhalen over youngsters met al hun kenmerken, liefde en verdriet. Dan zit je helemaal goed!   

In het duister is an amazing haunted story!

Waardering: 5 dikke sterren voor dit prachtige juweeltje! 

Ik heb zo genoten van deze ..oeps!

Blogtour In het duister

Wil je weten wie er nog meer deelnemen aan de blogtour, van dit mooie boek? Kijk dan hier op de blogtour-poster.
Veel leesplezier!

Hartelijke groeten,.

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie