Nieuw: Norman Jansen- Gevangen in dilemma's

NIEUW!

Titel: Gevangen in Dilemma's
Auteur: Norman Jansen
Uitgeverij: Futuro uitgevers
Genre: Waargebeurde verhalen
Uitgave: Maart 2021

Met dank aan Futuro Uitgevers!Beste lezers,

Wauw, wat een mooie cover, dat ziet er al heel spannend uit! Wat heeft de postman weer een mooi boek bezorgd. Wauw!

De auteur Norman Jansen

Norman is werkzaam voor de Nederlandse overheid en inmiddels een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Met zijn gezin heeft hij al eerder langere tijd in het Caribisch gebied gewoond, waar hij vooral werkzaam is geweest binnen het domein justitie en opsporing. Terug in Nederland, heeft hij zich toegelegd op het schrijven van non-fictie. Vooral de ervaringen van het werken onder bijzondere en verzwarende omstandigheden, maar ook het leven met verschillende culturen in diverse landen, gebruikt hij als bron voor zijn boeken.

Inmiddels, na bijna drie jaar in Nederland te zijn geweest - en een uitstapje naar West-Afrika - , is het gezin woonachtig in Midden-Amerika. In zijn roman 'De stilte van het water' (2018) geeft Norman een bijzondere inkijk in de schokkende wereld van mensenhandel en mensensmokkel. Gebaseerd op waargebeurde feiten en deels autobiografisch.

Met 'Een gemakkelijke prooi' (2020) heeft Norman wederom een indrukwekkend verhaal geschreven over slachtoffers van mensenhandel. Ze kennen elkaar niet, wonen duizenden kilometers bij elkaar vandaan, maar Thiemo en Youssef hebben meer met elkaar gemeen dan ze lief is. Afkomstig uit verschillende culturen en met totaal andere achtergronden nemen deze jongens onbedoeld de verkeerde beslissingen. 

Voor mijn recensie, klik hier.

Gevangen in dilemma's (2021)

Ze gaan voor elkaar door het vuur, gemeenschappelijk bloed vloeit immers door hun aderen. Vanuit hun erbarmelijke en uitzichtloze situatie in Venezuela proberen Rafaely en Sharina een beter bestaan op te bouwen op het nabijgelegen eiland Curaçao. Met gevaar voor eigen leven wagen zij - op illegale wijze - de overtocht naar het tropische eiland, in de hoop hun achtergebleven familieleden te voorzien van voldoende financiële middelen om daar in Venezuela te overleven.

Tegelijkertijd vertrekt aan de andere kant van de wereld een Nederlandse jongen vol goede moed naar het onbekende avontuur, op dat moment nog in het ongewis van het onwerkelijke drama dat hem en zijn familie te wachten staat. Onbedoeld raken ze betrokken bij schokkende - en haast onmenselijke - incidenten waarbij criminele organisaties geen enkele vorm van geweld schuwen. Op nog geen steenworp afstand, en onder de tropische zon, genieten toeristen ondertussen van hun welverdiende vakantie. Onwetend van het drama dat zich vlak voor hun voeten afspeelt.

Meer van Futuro Uitgevers, klik hier. 

Binnenkort vertel ik je alles over dit boek! 


Hartelijke groet en fijne dag!

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie