Tischa Neve en Ellie Norden- Kijk, zo gaat dat!


Recensie


Titel: Kijk, zo gaat dat!
Auteur: Tischa Neve & Ellie Norden
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Genre: Opvoedkundig/ voorlezen
Uitgave: April 2020

Allereerst dank aan Futuro Uitgevers, voor dit mooie boek.

Een superfijn handboek en heerlijke verhalen voor de kids!


Birdy's Boeken


Beste lezers,

Hier een nieuw boek, met allerlei tips voor kinderen over nieuwe situaties en om hier van te voren op voor te bereiden. Elk hoofdstuk begint met een leuk verhaal geschreven door Ellie Norden, gevolgd door mooie tips van Tischa Neve. Hoe mooi is dat? 

Over de auteurs

Tischa Neve is kinderpsycholoog, en opvoedkundige, moeder van Dim en pleegmoeder. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders met opvoedproblemen coachte, richt zij zich op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen.
Tischa heeft meerdere boeken over opvoeding geschreven.

Ellie Norden uit Beilen is in het dagelijks leven opruimcoach. Tijdens het tv-programma Schatjes ontmoette zij Tischa Neve. Sindsdien hebben zij het contact onderhouden . Ellie wilde graag een boek gaan schrijven en Tischa wilde graag een compleet en nuttig boek uitbrengen. Samen schreven zij: Kijk, zo gaat dat!

Over de inhoud

In het leven van jonge kinderen gebeuren veel nieuwe dingen. Sommige leuk, maar ook best spannend, zoals een vakantie, naar de kapper of uit logeren. En soms ook gebeurtenissen die veel impact op een kind kunnen hebben. Een goede voorbereiding is dan een wijze tip.

In Kijk, zo gaat dat! vind je voor de meest voorkomende situaties en gebeurtenissen aansprekende verhalen voor jonge kinderen. Gevolgd door mooie tips van Tischa Neve. 

Het is een superhandig (voorlees)boek dat je steeds uit de kast pakt als er iets nieuws of spannends staat te gebeuren voor je jonge kind!

De elementen

De cover is vrolijk, maar oogt ook wat zakelijk. Gezien het ook om kinderverhaaltjes gaat mis ik wat meer kleur. De titel past erg mooi bij het boek.

Tische Neve begint een helder en zeer leuk voorwoord. Zo lezen we het ontstaan van de kinder-verhalen-bundel. Want dat is het eigenlijk, waar mooie tips aan zijn toegevoegd.

Ellie Norden gaat vervolgens verder met een duidelijke inleiding. Er zijn veel situaties die voor veel kinderen nog vreemd zijn, of die ze mogelijk een "beetje eng" vinden. Dan zijn mooie verhaaltjes vertellen en er samen over praten met het kind Ze zijn dan meer gerust en dan klinkt het niet meer zo spannend als voorheen.

Zeer mooie en interessante onderwerpen om voor te lezen 

De bundel bevat zeer mooie, interessante en ook alledaagse onderwerpen die besproken worden. Verhaaltje 1 gaat over "uit eten" gaan met de kids. De moeder van het gezin vertelt een beetje hoe het gaat, zodat de kinderen van te voren weten hoe het daar gaat. Aan het eind van dit hoofdstuk geeft Tischa passende tips, om vooraf door te nemen, Reuzehandig. 

De hoofdstukken hoeven niet op volgorde gelezen te worden. het is maar net wat van toepassing is. Naar de tandarts gaan, logeren bij oma en opa, voor het eerst naar school, boodschappen doen en nog veel meer moois wordt besproken in de prachtig mooie bundel: Kijk, zo gaat dat!

Conclusie

Het boek - Kijk, zo gaat dat!- is een rijke aanwinst als het gaat om kinder-hulp-boeken. Of je het zal voorlezen of samen zal gaan lezen, het gaat jouw kind zeker sterken en meer plezier geven aan nieuwe en soms heel spannende situaties. Ook de kinderen die houden van vaste ritmes, structuur en vaste handelingen kan het zeker een handvat.

Waardering  5 sterren

Een superfijn handboek en heerlijke verhalen voor de kids! 
Een zeer compleet boek, een dikke aanrader, ook voor de vakantietijd!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


**Meer over dit onderwerp?, lees dan ook: Doris Dorpsuil- Bo Sypkes
De recensie vind je op mijn kidsblog. Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie