BB-Blikvanger: De Goldbaum-dynastie van Natasha Solomons

De Birdy's Boeken Blikvanger van vandaag is: De Goldbaum-dynastie
Beste lezers,

Van Ambo Anthos kreeg ik een leuke mail, met de vraag of ik dit mooie boek wilde lezen & recenseren. Wauw, jaha, die cover straalt er af. Dus ja, en viel hij van de week in de brievenbus. Binnenkort volgt de recensie.

De auteur

Natascha Solomons (1980) schrijft romans en scenario’s. Ze heeft inmiddels vijf romans op haar naam staan en haar werk is in zeventien talen vertaald. Ze woont en werkt in Dorset.

Meer titels van haar:

De lijst van meneer Rosenblum - Mr. Rosenblum's list
De roman in de viool - The novel in the viola
The song collector
The gallery of vanished husbands

Over de inhoud van de Goldbaum-dynastie 

De Goldbaum-dynastie van Natasha Solomons is een meeslepende familiegeschiedenis, in de traditie van Martha Hall Kelly en Tatiana de Rosnay. 1911. De uit de steenrijke familie Goldbaum afkomstige Greta verruilt tegen haar zin het mondaine Wenen voor druilerig Engeland om te trouwen met haar achterneef Albert. De familie Goldbaum verstevigt op deze manier de familiebanden, want ze weten dat ze – omdat ze Joods zijn – altijd buitenstaanders blijven. De familieband is hun grootste kracht. De tegendraadse Greta heeft niets met de zachtmoedige Albert: ze voelt zich eenzaam, maar vindt haar passie in tuinieren. Met toewijding creëert ze een paradijselijke tuin, en ook haar liefde voor Albert komt uiteindelijk tot bloei. Maar zelfs de invloedrijke familie Goldbaum kan de naderende Eerste Wereldoorlog niet tegenhouden. Voor het eerst in tweehonderd jaar komen de Goldbaums recht tegenover elkaar te staan. Greta moet kiezen: het gezin dat ze stichtte, of de familie die ze achterliet. 

Met De Goldbaum-dynastie schreef Natasha Solomons een meeslepende familiegeschiedenis, gebaseerd op een van de rijkste families ter wereld, de Rothschildts: een familie die zelden in de openbaarheid treedt, maar de machtigste ter wereld is.

Binnenkort volgt de recensie!

Fijne leesdag!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie