C.J. Tudor- De anderen


Recensie


Titel: De anderen
Auteur: C.J. Tudor
Uitgeverij: A.W. Bruna
Genre: Thriller
Uitgave: 3 Juni 2020


Tudor benevelt je met haar magische touch, zodat je aan het boek gekluisterd zit tot het einde.


Birdys boeken


Beste lezers,

Soms is het wachten op bepaalde boektoppers, die nieuw uitkomen. Deze is daar 1 van: De anderen. Wat een mooie blikvanger en ik ben zo nieuwsgierig naar dit verhaal. Kijk snel mee.

De auteur


C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog steeds woont met haar partner en dochtertje. Ze stopte op haar zestiende met school en had daarna diverse baantjes, waaronder winkelbediende, junior-verslaggever, radio-tekstschrijver, copywriter en voiceover. Tijdens het schrijven van De Krijtman runde ze een hondenuitlaatservice, Ze schrijft al sinds haar kindertijd, maar ging er pas serieus mee aan de slag toen ze boven de 30 was.

De Krijtman was haar thrillerdebuut. Daarna volgde De terugkeer. De anderen is haar 3e thriller.

Over de inhoud

Tudor is terug en hoe!

Als Gabe naar huis rijdt, ziet hij opeens het gezichtje van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: ‘Papa.’ Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Daarna ziet hij haar nooit meer.
Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde. Hij weigert de hoop op te geven, zelfs al geloven de meeste mensen in zijn omgeving niet meer dat Izzy nog leeft.
Na een bizarre ontmoeting, hoort hij over “de anderen”. Zijn zoektocht is nog niet ten einde. Zeker niet.

De elementen

De cover is mooi, maar wijkt af van de eerdere 2 thrillers, die beide de kleur zwart hebben. Deze is licht van tint. een kindergezicht staart je aan, met indringende blik.

De anderen heeft net als in de eerdere thrillers van Caz Tudor een man in de hoofdrol. Zijn naam is Gabe. Hij raakte 3 jaar geleden zijn vrouw en dochtertje kwijt. Een diepe leegte en duisternis volgde. Met resultaat dat hij nu al 3 jaar zijn dochtertje zoekt. De pauzemomentjes brengt hij door in een bar, waar hij Katie ontmoet. Later lezen we ook meer over deze Katie. In begin denk je als lezer -waarom is die Katie nu zo belangrijk in het verhaal?-. Langzaam aan wordt er steeds meer duidelijk, als hij daar vaker komt koffiedrinken. 

De magere man

In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we over hoofdkarakter Gabe. Hij is niet meer de man die hij was, schrijver en zag er altijd verzorgd uit. Helaas is hij nog maar een schim van dit alles. Katie, de serveerster bemerkt dit ook en noemt hem "de magere man". Dat is leuk bedacht van Tudor, na de Krijtman. Afijn, Katie houdt alles goed in de gaten en als Gabe buiten wordt overvallen is ze er als eerste bij. Ze krijgt respect voor zijn lange zoektocht. 

Magische touch en fijn DNA

Van Tudor mag je zeer interessante zaken verwachten en een vlotte schrijfstijl. Tudor benevelt je met haar magische touch, zodat je aan het boek gekluisterd zit tot het einde.  Zoals vermeld in een interview op de site van Hebban, zit er een bepaald DNA in de vorige 2 boeken verscholen: een mannelijk hoofdpersonage, een gebeurtenis uit het verleden heeft invloed op het heden en het is nu gesitueerd in een klein stadje. Met al dan niet de kinderlijke onschuld hierin verscholen. In boek 3  is het minder de verbinding van heden en verleden maar wordt er een andere verbinding gelegd. Erg mooi gedaan en soms wat bizar. De anderen is een bijzondere en ook wel spook thriller, over een lange zoektocht naar het sprankje geluk wat je ooit had. 

Schimmen en pay-back-time

Gabe ontmoet bizarre personen, maakt verbinding met anderen en ontdekt een mysterieus doolhof en leert hier langzaam de spelregels van. Caz Tudor heeft haar fans zeker niet teleurgesteld, met deze 3e mustread op een rij, die iets anders is als de andere twee zoals ze zelf zei. Toch vind ik het een klein verlengstuk van een thema van boek 2: de schimmen en het gevoel dat er meer is. Dat komt terug in een bijzondere vorm. 

Conclusie

C.J. Tudor mag trots zijn, op deze 3e pracht thriller, en dat is ze natuurlijk ook. Tijdens het lezen proef je een beetje Tremayne. Dat eerste boek, met die spooky momenten. Dat heeft dit verhaal ook. Tevens heeft het momenten waaraan je denkt aan het boek It, van Stephan King. Het verhaal gaat verder dan het "normale". Maar oh, wat leest dat toch fijn! 

Tudor benevelt je met haar magische touch, zodat je aan het boek gekluisterd zit tot het einde.

Waardering  5 sterren

Super genoten. Je zit zo in het verhaal en de magische "dust" zorgt er voor dat je er niet snel meer uit komt. Nu wachten op boek 4, waar Tudor al een tijdje mee bezig is.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

            

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie