Kelly Moran- Het begint met een blik - trilogie deel 1


Recensie


Titel: Het begint met een blik
Auteur: Kelly Moran
Uitgeverij: A.W. bruna
Genre: Feelgood/ Toman
Uitgave: april 2020


Allereerst dank voor dit mooie boek, A.W. Bruna, Uitgevers!
birdys boeken

Beste lezers,

Heerlijk zwijmelen in de mooie zonnige tuin of terras, wie wil dit nu niet. Even je gedachte op iets anders dan bijtende spanning van een thriller, of gepieker in de Coronatijd. Nee, dan zit je nu helemaal goed. Kelly Moran schreef een heerlijke trilogie, vol romantiek en feelgood-momenten. Kijk mee.

De auteur

Kelly Moran is Amerikaanse bestseller auteur van betoverende feelgood romans. Ze krijgt haar ideeën van iedereen en alles om haar heen en ze heeft altijd een nieuw verhaal in haar hoofd. Haar boeken worden regelmatig genomineerd voor prijzen en met enkele van haar boeken heeft ze ook gewonnen. De vertaalrechten zijn verkocht aan Nederland, Duitsland en Tsjechië.
Oorspronkelijk komt ze uit Wisconsin, maar woont nu in South Carolina met haar drie zonen, twee honden en een kat. De boeken van de Redwood-serie zijn de eerste boeken van Moran die in het Nederlands vertaald zijn.

De Redwood- trilogie


De Redwood-trilogie draait om een schilderachtig stadje in Oregon. Precies de juiste plek voor een nieuwe start. De kleine gemeenschap heeft het goede met elkaar voor en de traditionele feesten en feestavondjes worden graag bijgewoond. Centraal staat de dierenartsenpraktijk, met de drie aantrekkelijke broers. Het is er erg druk en soms hebben zij handen tekort.    

In dit deel 1 maken we kennis met Avery Stowe. Na een mislukt huwelijk reist zij af naar haar moeder. Ook haar autistische dochter Hailey, van 7 jaar, is mee. 
Avery heeft genoeg van alle ellende en wil graag opnieuw beginnen. Dat begint al direct goed, als Hailey een klein hondje vindt. Zijn pootje is gewond, en de dierenarts is hiervoor nodig.

Dierenarts Cade heeft een lange dag achter zich. het is al laat als er een puppyhondje wordt langs gebracht. Zijn pootje hangt erbij en hij rilt van de kou. Cade raakt uit zijn humor en hij veronderstelt, te snel, dat het de schuld is van het baasje en geeft Avery een flinke snauw. Dat is direct al de eerste kennismaking met een bewoner van het dorpje. Dat belooft veel goeds.

Zeer mooie cover

De cover ziet er liefjes uit, een zonnetje, veel gras, een man, een vrouw en een hond. De tekst siert de cover in mooie krulletters.
Het begint met een blik draait vooral om de liefde met ween hoofdletter -L-. In deze 1e van de trilogie maken we kennis met Avery Stowe. Zij is moeder van haar autistische dochter Hailey, die 7 jaar is. Ze verhuizen van de grote stad naar de kleine gemeenschap van Redwood Ridge, waar ook haar moeder woont. 

Kelly Moran heeft hiermee een heerlijke feelgood geschreven. Al bij het begin neemt ze je mee zo naar Oregon, naar de 3 mooie dierenartsen en een paar bemoeizieke dames. In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we over Avery, haar dochtertje, haar moeder en de dierenartspraktijk met zijn medewerkers. De extra thema's proberen het verhaal wat meer gewicht te geven, zoals autisme, vernedering in een huwelijk, liefde en verdriet. Moran gaat niet te diep op de zaken in, waardoor het luchtig blijft. Daarnaast is ze minder luchtig met de intieme scenes in dit boek. Met name in het 2e deel van het boek zijn vee; sensuele en zwoele momenten.  

Waardering  3,5 sterren.

Het boek leest heel fijn. In het begin proefte het naar een soort bouquet reeks en is het even wennen.  Door de autistische Hailey en hoe ze liefdevol met haar omgaan krijgt het meer body. Toch blijft het een licht verhaal wat uitmondt in een combi tussen feelgood & new Adult. 

Kelly Moran heeft hiermee een heerlijke feelgood geschreven. Met sensuele en zwoele momenten. 

Hartelijke groeten,

Annette overvoorde
Birdy's Boeken  Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie