Singlereis & Zonder Angst- Inge van Prooien: de auteur achter het boek ; wie is deze auteur?

Vragen aan de auteur achter het boek! 

Singlereis is een superleuke feelgood. Zonder angst is heel spannend. Wie is de auteur achter deze mooie boeken, kijk mee! 


Wie is deze auteur?

Hoi! Ik ben Inge (34), en ik woon met mijn man Bob en zoontje Dice (1) in het centrum van Den Haag. Naast dat ik boeken verslind en ook graag zelf schrijf, speel ik regelmatig bordspellen en wandel ik veel. In het dagelijks leven werk ik in de zorg als POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk.

Wilde je altijd al schrijven?

Al van jongs af aan verzon ik zelf verhalen, ik kon uren achter elkaar schrijven. Met als hoogtepunt dat ik een schrijfwedstrijd won met het verhaal over een frietje dat niet gefrituurd wilde worden (ik was denk ik 9?!) Mijn prijs bestond uit 4 toegangstickets voor het Land van ooit. Inmiddels is bovenstaande hoogtepunt vervangen door de publicatie van het feelgood verhaal ‘Singlereis’ en (bijna) de thriller ‘Zonder angst’, haha.

Wat heeft je getriggerd voor het genre fictie?

Vijf jaar geleden heb ik een non-fictie boek uitgebracht (Pick One) en dat was fantastisch. Maar mijn droom om een fictie boek uit te brengen bleef bestaan. Als ik zelf een boek lees, ben ik voor heel even ergens anders. Soms op een plek waar het beter is, zodat je alles kunt vergeten. En soms leer ik door de ogen van een personage relativeren, en anders te kijken naar situaties in mijn eigen leven. Voor mij is dat echt de kracht, of noem het de magie, van verhalen. Dat wilde ik zelf ook kunnen! En na jaren van schrijven, schrappen, uit onzekerheid allerlei ideeën weggooien, nog meer schrijven en schrappen: komt die droom nu uit.

Hoe kwam Singlereis tot stand?

Ik schreef eerst de thriller ‘Zonder angst’ en tekende een contract bij uitgeverij de Crime Compagnie. Via de auteurs nieuwsbrief zag ik dat ze ook kortere verhalen uitbrengen als e-only via hun kleine zusje: uitgeverij De Verhalenfabriek. Ik besprak het idee voor een feelgood novelle rondom een singlereis en kreeg een GO! Ik wist meteen dat de reis naar Zuid-Afrika moest omdat ik daar zelf een tijdje heb gewoond en dus de omgeving goed kon beschrijven. Het overkoepelende thema ontstond na het kijken van ‘The Tinder Swindler en Inventing Anna’

Heb je een eigen website en waar kunnen de lezers jou vinden?

Iedereen kan mij volgen via Instagram : @casual.reading

Werk je ook samen met andere auteurs?

Niet in de zin van samen schrijven. Wel wissel ik met Hanneke Meijer (auteur van Lucy) soms teksten uit om over en weer feedback te geven. Heel fijn! Als proeflezer leer je namelijk ook veel over schrijven.

Komt er binnenkort een nieuw boek aan?

Mijn thrillerdebuut, ‘Zonder angst’ verschijnt op 19 januari 2023! Dit vier ik met een boekpresentatie bij de Paagman in het centrum van Den Haag (19:00 - 21:00) Ik word geïnterviewd door influencer Marlieke Koks en zal aansluitend signeren.

Iedereen is welkom, dus kom gezellig langs!

Kan je wat meer over je nieuwe boekenkind vertellen?

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie laatdoorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo. Hoe ver mag je als therapeut gaan om te helpen?

Wie is jouw held in boekenland?

Heb je even? Lisa Garder, Lisa Unger, Sophie Hanna, Harlan Coben, Lucy Foley, Hanneke Meijer, Marijke Vos, Lisette Jonkman en Angelique Haak. En dit is slechts het topje van mijn favoriete-schrijvers-ijsberg.

Welke boeken lees je graag?

Het allerliefste thrillers, maar sinds mijn zwangerschap (toen ik even geen bloed, geweld en andere narigheden kon verdragen) ook feelgood!

Heb je tips voor beginnende schrijvers?

Maak een schrijfritueel: dat van mij bestond uit het doorlezen van geruststellende gedachten zoals: het hoeft niet meteen perfect, en als je eenmaal bezig bent gaat het vanzelf, echt!

En ik zette een geurkaars aan en een zelfgemaakte playlist op via spotify. Dat hielp mij om de knop om te zetten en in schrijfmodus te komen. Al week ik wel soms van mijn eigen ritueel af door in een cafeetje te gaan zitten met mijn laptop. (En nee; ik durf dan niet mijn geurkaars mee te nemen, er zijn grenzen!)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie