Januari 2023: Scandi Maand!!

 



Jaah! De Scandimaand is weer begonnen. Januari:
De maand van de Scandinavische thriller. 


In januari staan traditiegetrouw Scandinavische thrillers centraal in de boekhandel.

Niet alleen zijn er nieuwe boeken verschenen van Thomas Enger, Mikaela Bley en Fredrik Persson Winter, in de meeste boekhandels vind je deze maand ook de derde editie van het gratis magazine Scandi. Hierin vind je onder andere een interviews met Lars Kepler, korte verhalen van Max Seeck en Gustaf Skördeman, leestips van boekverkopers en een Zweedse puzzel. Genoeg leesplezier om je op te verheugen dus!

Thomas Enger- Het boek van de galg- 5 januari 2023 , Bruna uitgevers

Een aanslag: Eva overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. Op de grond naast haar ligt een dode man die ze niet kent. In de gang zit een doodsbang meisje van 8 jaar dat niet kan praten.

Een verdwijning: Peter, een stille, depressieve man, betaalt zijn hypotheek af en neemt grote geldbedragen op. Dan verdwijnt hij zonder enig spoor achter te laten. Anderhalf jaar later geeft hij een teken van leven, door een e-mail te sturen die een kettingreactie veroorzaakt van gebeurtenissen die verschrikkelijke gevolgen zullen hebben voor zijn naasten. En voor hemzelf…

Een moordenaar: Chris groeit op in een ontwricht gezin dat getekend is door een verdrinkingsongeluk net na zijn geboorte. Hij ontwikkelt een ongezonde levenshouding ten aanzien van de dood en een verstoorde verstandhouding met andere mensen. Maar hij leert zichzelf aan om zich net zo normaal voor te doen als anderen, zodat hij kan doen wat hij het liefste doet: moorden.

Mikaela Bley- Sterf voor mij, 5 januari 2023, Bruna uitgevers

Caroline en Gustav hebben het perfecte leven. Ze hebben alles waar ze ooit van droomden: kinderen, geluk, succes, geld en vrienden – en talloze volgers op social media, waar ze de hoogtepunten van hun jaloersmakende leven delen.

Maar wat zou er gebeuren als ze opeens niets meer zouden hebben?

Op een ochtend in augustus verdwijnen de zwangere Caroline en haar twee jonge dochters spoorloos. De omstandigheden rond hun verdwijning zijn vreemd en een massale zoektocht wordt gestart onder leiding van Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van Zwedens meest prestigieuze criminele onderzoekers. Algauw wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. De klok tikt, en Henrik en Leia hebben nog maar weinig tijd om uit te vinden wat er gebeurde in het leven van dit volmaakte stel.

Fredrik Persson Winter- Karma -5 januari 2023, Bruna Uitgevers

Heb jij ook zo genoten van De Das? oef, wat een heerlijke spanning. Ik heb genoten. Ik kijk dan ook erg uit naar deze:

Een meisje verdwijnt in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos, zo gepositioneerd alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje bevindt zich niet om het lichaam van het vermiste meisje, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.

Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk ongeluk verborgen dat een van hun vrienden het leven kostte. In plaats van de waarheid te vertellen, zeiden ze dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Sindsdien heeft de leugen hen langzaam verteerd en hun levens – die anders vast succesvol en vloeiend waren verlopen – op verschillende manieren geruïneerd.

Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd, en dreigt die de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.

Veel succes met deze superleuke leesmaand!!

Groetjes, Annette
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.