Nice Readings: de gelezen boeken van de maand December 2022

 De december leesmaand
Wat vloog die maand toch snel om....Amai zouden de Vlamingen zeggen! Het mooie was: erg bijzondere boeken kwamen voorbij. Enig kritieke puntje: Ik kreeg niet alle boeken die ik had ingepland tijdig gelezen. De december maand stond helaas een beetje te vol. En van "even snel een recensie" ben ik niet, dus helaas. Sommigen komen er nog aan! 

Wat gaf deze maand? kijk mee.

Ik las Boekenkracht van Rolf Grouve en was hier niet zo van onder de indruk. Hij beschrijft zijn techniek voor het schrijven van een succesvol boek. Het boekje echter is nogal dun en mist wat energie en items waar je warm van loopt. Zijn tip om niet zomaar je manuscript naar een uitgeverij te sturen, en daarnaast niet altijd een redacteur aan de hand te nemen, deed mij wat stuiteren. Dit staat haaks op het succesverhaal van Stefan Raatgever, die via een contact en zijn agent bij Luitingh Sijthoff terecht kwam.   

Marianne van Buitenen schreef "Ontdek je unieke kracht van je gedachten". Deze recensie volgt nog. Marianne schrijft op geheel eigen no-nonsens wijze over de kracht van je gedachten en geloven in jezelf. 

Joni Voorter schreef Achter het hek, een leuk en ook spannend jeugdverhaal. Joni schreef het na de dood van haar oma, om het verdriet te kunnen verwerken. Hoe mooi is dat! 

Dries Gilliaert schreef met Onzichtbaar Paar zijn 4e boek. Een ode aan al die mensen die psychisch lijden. Opgedragen aan zijn vriend Gregory Dessin, die eerder in 2022 overleed. Dries schrijft in geheel eigen stijl mooie verhalen en gedichten. 

Ook de blogtours voor uitgeverij Hamley Books werden in het najaar van 2022 opgestart. De eerste die ik las was Losgeweekt. Een kortverhaal van Jennifer Wagemans. In een fijne schrijfstijl lezen we over Simone, die op het strand loopt. Ze is eenzaam, maar ontmoet een bijzondere oudere man. Erg mooi gedaan.

Hou jij ook van gedichten? ik wel. Die van Caro Niekus zijn echt prachtig. Liefdesblik heeft als thema ( hoe kan het ook anders..) de liefde. En korte en ook wat langere rijmregels, verrast zij menig lezer. Je krijgt er een warm hartje van. 

Ga jij liever samen op reis of ook alleen? Ga mee op soloreis, met de 33-jarige Coco. Zij heeft een groepje lieve vriendinnen maar ja, die hebben al een relatie. Na de zoveelste bummer, wil ze even rust en gaat ze met een reisgezelschap mee. Soloreis is een heerlijke feelgood geschreven door Inge van Prooien.

Voor de 2e Hamley Book Blogtour las ik Lot van de roos. Geschreven door K.T. Sterling. Sprookjes, bijzondere verhalen en mysterieuze zaken. Je vindt het allemaal in dit boek. 

De cover van Help me ziet er best eng uit. Een beslagen raam met daarin de woorden HELP ME. Jakkie. Dat geeft al een indruk van het verhaal. Het is spannend want wie schrijft er deze tekst op een raam in de trein? Inez wil het graag weten en komt in een soort van spinnenweb terecht. Gezien de bijzondere opmaak van de hoofdstukken en de spanning is deze zeer geschikt voor de lezers van Meisje in de trein. Cool!

Het Hamley treintje gaat verder bij de volgende bushalte: Gevolgd. Rosalie de Jong schreef een bundel met een aantal kortverhalen, wat heel fijn is als je toch wil lezen, maar niet zoveel tijd hebt voor een boek van 300 bladzijden. 

Op de Waddeneilanden kan het weer soms bar en boos zijn. Windkracht 9 is al sterk, kan je nagaan wat Windkracht 15 zal veroorzaken.  Wel vijftien auteurs, bekende als ook onbekende, trokken er op uit. Onder leiding van Marelle Boersma reiden zij af naar Texel, wat inmiddels ene jaarlijks terugkerend event te zijn geworden. Een week op schrijfreis, met als resultaat een mooie verhalenbundel. 

Ook Annemarie Snels heeft haar laatste ebook-kind ondergebracht bij een spin-off van uitgeverij Hamley Books. Wat een verrassing. Het boek heet Kansloos en gaat over een vrouw die is aangespoeld. Wie heeft haar in zee gegooid? En wat zit er achter. Agent Inez Lovatt heeft het er druk mee.

Tenslotte de laatste van de rij: Sandra J. Paul. Zij schreef een kerst vol muziek. 

Veel leesplezier!! 

Groetjes, Annette
Birdy's Boeken Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie