Nieuw & vooruitlezen: Pleasant Valley- Jolanda Ivonne Clement

Nieuw ontvangen om vooruit te lezen!

Titel: Pleasant Valley
Auteur: Jolanda Ivonne Clement
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Roman
Uitgave: 24 augustus 2021

Met dank aan LOVE TO READ * uitgeverij Ambo Anthos, voor dit vooruitlees-exemplaar.
Ik keek op 2 augustus in mijn mailbox, en zag dit: Gefeliciteerd! Jij bent een van de vooruitlezers van Pleasant Valley van Jolanda Ivonne Clément! Hoe cool is dat! 

De inhoud

Pleasant Vally van Jolanda Ivonne Clément is een zinderende roman voor de lezers van Celeste Ng. 1973. Shannon ‘Kite’ Vickerson is een verlegen meisje van negen dat met haar ouders en zus Margret in een groene buitenwijk van Chicago woont. Bij de Vickersons is alles ogenschijnlijk perfect. Toch durft Kite alleen maar over straat met haar vlieger, waarachter ze zich kan verschuilen.

Dan komt er een probleemgezin met zeven kinderen in de wijk wonen: de Finches. Ze zijn luid, maken rotzooi en de kinderen lopen in pyjama over straat. De buren steken de koppen bij elkaar om het gezin zo snel mogelijk weg te werken. Pogingen daartoe lopen verschrikkelijk uit de hand en dan blijkt hoe zwak de fundamenten onder Kites perfecte wereld zijn. Zus Margret zoekt haar toevlucht bij de buren. Kite wordt aan haar lot overgelaten en stevent af op een tragedie.

Jarenlang torst ze alles met zich mee, totdat ze als zeventienjarige besluit op te graven wat het licht niet verdragen kon.

De auteur

JOLANDA IVONNE CLÉMENT is auteur van de roman Oostwaarts (Ambo|Anthos, augustus 2021), die direct na verschijnen werd opgenomen in de Canon van Nederland onder ‘Verhalen over de Tweede Wereldoorlog’. In augustus 2022 verschijnt haar tweede roman, Pleasant Valley.

Rondom de datum van uitgave, dat is 24 augustus, lees je mijn leeservaring.


Groetjes, AnnetteReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie