Zomers Madrid -Evi Dekker- De recensie

Recensie

Titel: Zomers Madrid
Auteur: Evi Dekker
Uitgeverij: Harper Collins
Genre: Spannend
Uitgave: Juni 2021

Met dank aan de uitgeverij, voor dit ebook.
Je gaat op huwelijksreis met je lief en zijn zoontje. Het is super gezellig en je kersverse echtgenoot bedenkt allerlei leuke dagjes uit. Je slaapt in een super mooi hotel, in Madrid. Het zoontje Siem heeft zijn eigen kamer. Ik weet niet of ik dat ook zo zou doen, maar goed. Het gaat dagen lang goed. Maar dan op een ochtend is Siem niet op zijn kamer. Waar is Siem? Wie heeft Siem? De honeymoon valt gigantisch in het water. Wat zou jij doen?

Van uitgeverij Harper Collins mocht ik Zomers Madrid lezen. De inhoud trok mij aan, een heerlijke honeymoon en een zomer in Madrid lijkt mij beide heerlijk. Viel het mee of viel het tegen? Kijk je mee?

Het verhaal van Zomers Madrid

Lara is met Jurgen, als zij Kevin ontmoet. Zoveel vlinders heeft ze nog nooit gehad voor iemand. Kevin is ook nog in een relatie en heeft een zoontje Siem. Lara en Kevin besluiten samen verder te gaan en maken trouwplannen. De huwelijksreis is met zijn drieën. De 7-jarige Siem mag ook mee. Wauw.

Eenmaal in Spanje heeft Kevin allerlei mooie plannetjes gemaakt, voor leuke dagjes uit. Ze zitten in een mooi hotel en Siem heeft een kamer voor zichzelf. Op een ochtend is hij niet op zijn kamer. Waar is Siem gebleven? Wat is er gebeurt en hoe loopt dit af?

Deze huwelijksreis gaat perfect worden, heeft ze zich voorgenomen.

De elementen

Zomers Madrid draait met name om Lara. Zij heeft met haar vriendin een cateringbedrijf. Eten en verschillende gerechten trekken haar aandacht, ook in Madrid. Ze maakt aantekeningen en foto's van de mooie Spaanse delicatessen. Nu ze haar grote liefde gevonden heeft in Kevin, is ze helemaal gelukkig. In de vertelperspectief van de 3e persoon, kijken we op afstand naar Lara en wat zij meemaakt. 

De cover is vrolijk en in mooie kleuren. Een dame kijkt in de verte, mogelijk naar het Spaanse paleis. Of staart ze in de verte en breekt ze haar brein ergens over? Ik kom net graag te weten. Ik verwacht een stevig en spannend verhaal, na het zien van deze cover. Gezien het om een huwelijksreis gaat ook veel gezelligheid en blijheid.

Wat ik bemerk als ik aan dit boek begin is de bijzondere schrijfstijl; het is allemaal wat op afstand. Lara doet dit, Kevin doet dat. Prima, maar het is een pasgetrouwd stel. Het komt wat koeltjes over, qua sfeer onderling. Suzanne Vermeer had dit ook in haar eerste boeken. Je vraagt je daarom af: is Evi Dekker ook een man? Het komt wat emotieloos over.

In begin is er weinig spanning. Zodra Siem verdwijnt komt er enige spanning in het verhaal. Echte paniek blijft uit. Waardoor het opnieuw wat "koeltjes" overkomt allemaal. Er is weinig diepgang. Het verhaal speelt zich echt af in het "nu", de vakantie, het hotel, de hotelmanager, de jam die op een broodje gesmeerd wordt, ed. Je leert de personages niet echt beter kennen.    

"U bent pas getrouwd?" Ze knikt en toont de ring
 die Kevin haar al ruim voor hun huwelijk heeft gegeven.

Lara laat haar nieuwgierigheid zijn gang gaan

Toch leef ik met Lara mee. Zij probeert de antwoorden te vinden, na de verdwijning van Siem en gaat op onderzoek uit. En dat vind ik echt mooi om te lezen, in contrast met de anderen. Die doen dit op een andere manier. Dat ze steeds aantekeningen maakt in haar gsm vind ik ook wel grappig. Ze kan haar werk maar moeilijk loslaten. Wat logisch is als je een eigen bedrijf hebt. Maar zodra Siem is verdwenen is haar focus op deze 7-jarige jongen gericht.

Conclusie

Zomers Madrid is een leuke en spannende zomerthriller. Als debuut is het zeker leuk om te lezen op het strand of in de avond schemer in de tuin. Voor het volgende boek gun ik het de lezer, dat het verhaal beter pakt. Met meer emotie, zodat het echter over komt. Een honeymoon moet sprankelen en bruisen, toch?

Waardering  3 sterren.   

Zeer benieuwd ben ik naar boek 2 dat in november zal verschijnen. Nieuwsgierig of daar wat meer "peper en vuur" in zit. 

Voor de lezers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.

Zomers Madrid is leuk en spannend, en heeft de potentie voor veel meer!

 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


  Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie