Paniek-Sandra J. Paul - Blogtour

De blogtour van PANIEK is inmiddels van start gegaan.

Hierbij mijn aandeel.
*๐—•๐—น๐—ผ๐—ด๐˜๐—ผ๐˜‚๐—ฟ* 

Vandaag 29e augustus is het mijn beurt om jullie meer te vertellen over dit spannende ๐—›๐—ฎ๐—บ๐—น๐—ฒ๐˜†-๐—ฏ๐—ผ๐—ฒ๐—ธ. Maar  wat gebeurde er? Het hoek werd pas afgelopen dinsdagavond bezorgd. Ik heb sinds kort een nieuwe superleuke baan  waarbij ik woensdag en zaterdag (standaard) en vandaag -vrijdag, als extra moet werken. Oef. Hoe gaan we dat doen? 

๐ŸŒน

Flink doorlezen, haha.

๐ŸŒน

Inhoud:

De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken? ๐Ÿ˜ŽJake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert. Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.

๐ŸŒน

๐—˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚๐—ธ

Het boek ziet er qua vormgeving prachtig uit. Een mooie hardcover. Het verhaal draait om 2 personen, lees ik op de flap. De cover is al creepy, bloedspetters en in grote letters; PANIEK. Auteur Sandra J. Paul wat doe je mij aan? ๐Ÿ™ƒ. 

De elementen

De hoofdstukken zijn in goede proporties verdeelt. We beginnen met hoofdpersonage Willem. Hij bijt de spits af, in deel 1. Onrust, schoten, wegwezen. Willem maakt een plan; met 6 mensen zitten ze daarna verstopt in een kleine ruimte. De schoten gaan door. Pfff, wat een spanning gelijk!

De auteur neemt de lezer direct mee, in een emotievolle situatie, waarbij je kippenvel krijgt. Mondjesmaat ga je begrijpen wat er daar gebeurt. Stap voor stap krijg je door waar ze eigenlijk zijn. De locatie, ter gelegenheid waarvan, afijn. Het is nogal wat. 

Als tweede karakter krijgt Jake een grote rol. Beide personen hebben iets met de plek, van het vreselijke drama. Alleen auteur Paul kan dit op een bepaalde manier weergeven. Ik kan verder niets verklappen. Wel kan ik zeggen, dat je (opnieuw) versteld zal staan, van dit boek. 

Het thema is dit keer geen liefde, maar paniek, angst en bedreiging. Angstige momenten worden goed weergegeven. De auteur neemt je direct mee, er is veel spanning en lang vraag je je af.."hoe kan dit?" 

Richting einde wordt alles duidelijk. Of juist niet?

Conclusie

Auteur Sandra J. Paul heeft haar lezers weer doen verrassen. Wauw, wat een boek! Bij beide personages zit je op het puntje van je stoel. 

Tijdens de rollercoaster aan emoties en gedachten  gingen die van mij heel even naar " Het meisje in de trein", qua structuur. Dit heeft zijn voor- en nadelen.

Geniet maar heerlijk van dit mooie boek! 

Waardering: 4 sterren.

In begin is er nog veel onduidelijk. Wat warrig ook. Wel is het spannend. En de clou is erg mooi gevonden  bijzonder ook.

Paniek is erg mooi en zeker niet geschikt voor gewone lezers. Maar voor hen die van "apart" houden. Whoop!


Groetjes,

Annette
@Hamleybooks #blogtour #paniek

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie