Het schaduwmeisje- Lydia Albadoro- van Houten - De recensie

Recensie

Titel: Het schaduwmeisje
Auteur: Lydia Albadoro- van Houten
Uitgeverij: Kabook Uitgevers
Genre: Spanning / Thriller
Uitgave: 7 september 2021

Met dank aan Kabook Uitgevers!
Al lange tijd ben ik groot fan van Lydia van Houten. Lydia Albadoro-van Houten is met name bekend door haar creepy manier van schrijven. Zij weet een spooky sfeer neer te zetten, die vergeleken kan worden met die van Stephen King en C.J. Tudor die dit ook zo creëren. Op sommige momenten kom je in een soort twilight zone terecht. Prachtig!

Zo is het ook in "Het schaduwmeisje”. Faith Visser heef een droombaan op een cruiseschip The Azur. Eerder woonde zij in een woongemeenschap. Op de cruiseliner heeft ze erg naar haar zin. Ze denkt niet meer terug aan thuis. Haar geluk wordt compleet als zij de Italiaanse Vito ontmoet. Ze krijgt steeds vlinders als ze hem ziet. Ook hij vindt Faith een knappe verschijning, zo blijkt. Hij biedt haar een baan aan als Hostess voor zijn bedrijf in Napels. Ze zegt al gauw ja, op zijn voorstel. Helaas knapt de roze wolk waar ze in beland is. Vito’s ex neemt contact met haar op. Ze wil wraak op Vito en neemt Faith mee in haar plannen. Zo raakt Faith verstrikt in een groot web vol leugens en intriges.

De elementen

De cover toont een donker pad het is buiten met veel mist. Een jonge dame stapt de mist tegemoet. Naar het onbekende.

Ze was iedere besef van tijd verloren en zwierf al dagen tussen leven en dood toen ze de schaduw opnieuw terug zag in de kamer. Maar de kakkerlakken lieten haar niet met rust toen de schaduw dichterbij kwam. 

Via het proloog stappen we een bijtende scene binnen. De kakkerlakken uit “ De dwaas” vinden hun pad opnieuw in dit creepy verhaal. ( Ok, Lydia: hoe krijg je het voor elkaar?)

Het duistere verhaal over Faith is geschreven in de 3e persoon. Toch blijven we dichtbij har als personage. Het karakter Faith krijgt voldoende diepgang. In begin is ze erg blij, met haar job op de cruiseliner. Daarna wordt ze verblijdt met Vito zijn aanwezigheid als ze bij Napels van het schip af gaat. Met de beeldende schrijfwijze zie je als lezer het allemaal voor je ogen gebeuren. Cupido die zijn pijlen afschiet en Vito en Faith die met elkaar gelukkig zijn. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar niets is minder waar.

De kenners van de eerdere verhalen van auteur Lydaweten dat dit ng maar een klein voorafje is. Een klein voorgerechtje van een meergangenmenu vol duistere zaken, creepy scenes en leugenachtige intriges die het daglicht niet kunnen verdragen.

Het schaduwmeisje is eigenlijk een triest verhaal. Als je het van kop en staart beet pakt, dan is het een zeer verdrietig relaas. Aan het eind wordt duidelijk hoe dit komt.

Bij het lezen van Het schaduwmeisje moest ik eerst denken aan De prooi. Een eerdere thriller van Lydia Albadoro. Ook hierbij en jonge ame,op een jacht. Een aangeboden baan...wat een fata morgana lijkt te zijn. Sommige elementen hebben ets van dit verhaa weg.

Ook al vond ik De dwaas een beter verhaal, neemt iet weg dat ik ontzettend heb genoten van deze bijtende thriller. De schrijfstijl is pittig en prettig. Ik hou er van. De stijl is bizar. Dus vooral doorgaan, Lydia Albador-van Houten.

Het schaduwmeisje is een bloedstollende thriller met zeer duistere momenten. Het is een bizar verhaal wat nog je lang nablijft.

Waardering 4 dikke sterren, voor Het schaduwmeisje. 

Mooi en zeker spooky story. Maar de dwaas pakte mij beter. Op ongeveer 3/4e van het boek dacht ik "ja, ok, maar waar gaat het heen...". Dus dat. 


Hartelijke groetjes,

Annette


Voor meer van Lydia Albadoro-van Houten:


klik hier, voor De prooi;

Klik hier, voor De Schim;

Klik hier voor De dwaas;

Klik hier voor Het vervloekte huis

Klik hier voor Ruis ( Het vervloekte huis, deel 2)

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.