Verwacht: C.J. Tudor- De terugkeer

Verwacht


Titel: De terugkeer
Auteur: C.J. Tudor
Uitgeverij: A.W. Buna Uitgevers
Genre: Thriller
Uitgave: Juni 2019
Beste lezers,

Het is niet altijd zozeer dat je iets graag wilt, want veel verschillende boeken komen op mijn pad. Maar het is iets dat je prikkelt..als je een bericht krijgt, dat er van een auteur die je graag leest..een volgend boek aankomt. En je met een smile terug denkt aan het eerste boek. Dit is zo met C.J. Tudor. Niet iedereen kon het boek "De krijtman" waarderen. Sommigen begrepen het niet. Maar het is net als met een puzzel, als je het eenmaal door hebt..wil je boekje met level 2. En zo ook met Tudor.  En er komt dus weer een Tudor en ik lees alweer over een school, een leraar en een mysterie. Als je mij kwijt bent, ik lig al op de deurmat..wachtend en smachtend.  


Flaptekst

Toen Joe Thorne vijftien jaar was, verdween zijn zusje Annie. Iets ergers kon er niet gebeuren. En toen kwam ze terug.

Vijfentwintig jaar later is Joe terug in zijn geboortedorp Arnhill. Hij heeft een baan aangenomen als leraar Engels op zijn oude middelbare school. Niet omdat hij zo graag terug wil, maar omdat hij het geld nodig heeft - hij heeft schulden. Terugkomen in zijn oude woonplaats betekent ook dat hij de mensen met wie hij opgroeide opnieuw onder ogen zal moeten komen, evenals de dingen die ze op hun geweten hebben. Dan krijgt hij een anonieme mail: Ik weet wat er gebeurd is met je zusje. Het gebeurt opnieuw.


De auteur

C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog steeds woont met haar partner en dochtertje. Ze stopte op haar zestiende met school en had daarna diverse baantjes, waaronder winkelbediende, junior-verslaggever, radio-tekstschrijver, copywriter en voiceover.

In de jaren negentig presenteerde ze het filmprogramma Moviewatchop Channel 4. Alhoewel ze geen enkel talent had voor presenteren, kreeg ze de kans filmlegendes als Sigourney Weaver, Michael Douglas, Emma Thompson en Robin Williams te interviewen.

Tijdens het schrijven van De Krijtman runde ze een hondenuitlaatservice, waarmee ze meer dan twintig honden per week uitliet. Ze schrijft al sinds haar kindertijd, maar ging er pas serieus mee aan de slag toen ze boven de 30 was. Haar leraar Engels vertelde haar vroeger eens dat hij uiterst teleurgesteld zou zijn als ze later geen premier of bestsellerauteur zou worden.

De Krijtman is haar thrillerdebuut. Het boek was reeds voor verschijnen een internationale sensatie: de vertaalrechten werden binnen een paar weken aan maar liefst 39 landen verkocht.

Het is nog even wachten, in juni komt het uit. De leeservaring lees je daarna op dit blog! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie