Patricia Snel- Perfect Match

Recensie:


Titel: Perfect Match
Auteur: Patricia Snel
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller
Uitgave: April 2019

Allereerst bedankt, Ambo-Anthos Uitgevers, voor het toezenden van dit mooie boek. 


¶Perfect match is een spannend en zeer beklemmend verhaal.¶ Beste Lezers,

Wat een spannend verhaal, deze van Patricia Snel. Wat een date via een datingsite allemaal kan teweeg brengen, oef! Kijk je mee?

De auteur


Bestsellerauteur Patricia Snel (1967), groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Na haar studie werkte zij enkele jaren voor een marketing en communicatiebureau, richtte ze diverse bedrijfjes op en reisde o.a. een half jaar lang door Zuid-Amerika en Afrika. Ze leidt een soort kofferleven, waardoor ze veel op reis is en dat inspireert haar tot de mooie verhalen. Patricia heeft al veel bestsellers op haar naam staan.

Het verhaal


Marit, vierendertig jaar, heeft alles wat ze wil. Een fijn appartementje midden in de Jordaan, haar eigen yogaschool en geen tekort aan mannelijke aandacht. Alleen stiekem zou ze het we leuk vinden als ze eens een man tegen zou komen die écht de moeite waard is. En heel misschien ooit… een kindje? Haar vriendin Lotte raadt haar Perfect Match aan, volgens haar tien keer beter dan Tinder: alleen maar hoogopgeleide vrijgezelle mannen die serieus op zoek zijn naar een partner. Marit laat zich overhalen en na een iets te voortvarende Italiaan, stuit ze op de charmante Zweed Nils. Is hij haar perfect match?

¶Nobody can steal your inner space.¶

De liefde en mysterieuze spanning zijn mooie elementen

De cover is mooi en pakkend. Een jonge dame zit met ineen gedoken op een stoel. Met de handen in het haar. Wat ging er mis? De titel is kort en krachtig. Marit heeft nu eindelijk de Perfect Match, of toch niet? In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over Marit die in Amsterdam woont. Ze is helemaal gek op Nils, kan dat wel na 1 maand, denkt ze nog. Jawel, want hij is gek op Marit. Na een gruwelijk proloog draait de sfeer om, als dag en nacht. Een happy-Marit siert de eerste bladzijden. Een vreugdegevoel komt bij je binnen.

Patricia Snel bekend van de combi spanning & romantiek, strooit daarna flink wat drama op het toneel. De lezer zit dan even geschokt op zijn stoel. En de roze zonnebril zakt even af. De wereld van Marit staat totaal op zijn kop. Bam!  
Perfect Match heeft pittige thema's, die zeer actueel zijn, zich op grimmige plekken afspelen en grenzen overschrijden. Daarnaast lees je over datingssites, liefde en vertrouwen. Tegenwoordig worden er her en der datingssites uit de grond gestampt. Iedereen lijkt hier ook aan mee te doen. Het lijkt zo normaal, maar ondertussen...

De altijd zo aardige en yoga-liefhebbende Marit, ontpopt zich als een ware stoere Sandra Bullock. Al dan niet zonder gevaar. De spanning neemt stap voor stap toe en is hier en daar ook zeer beklemmend. Als er een drama gebeurt hebben we altijd een keuze, zo ook Marit. Ga je voor het goede of ga je voor rechtvaardigheid? Wat zou jij doen? Het is een vraag die lang blijft hangen.

Conclusie

Perfect Match is een spannend en beklemmend verhaal. Met vlotte pen geschreven en vol verrassende en ook beklemmende momenten. Wat een onschuldige flirt op een datingsite niet allemaal te weeg kan brengen, is onvoorstelbaar. De clou van dit verhaal is dit zeker ook!  

Waardering:   4 sterren.

Mooi verhaal met zeer verrassende momenten!   

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken  


Nieuwsgierig naar meer van Patricia Snel op dit blog?
Klik hier, voor Expat

Klik hier, voor VerblindReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie