Lara Reims- Upgrade

Recensie....voor de blogtour! 


Titel: Upgrade
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitgave: 24 april 2019
Doelgroep: Jeugd

Allereerst bedankt uitgeverij Hamley Books, voor dit supermooie boek! 
* Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour *


Beste lezers,

Vandaag zet Birdy's Boeken dit mooie YA boek in de schijnwerpers voor de blogtour. Hoe mooi is dat? Lezen brengt je veelal even ver weg van hier, dit boek is dan ook zo treffend. Het gaat om snelle techniek in een mooie wereld. Met een held en natuur het grote gevaar dat op de loer ligt. Kijk je mee? Dit boek is echt genieten! 


¶Het moet bijna te veel zijn voor je hersens. Je ziet je huis ... afbranden, .. dan ineens ..naar een ongelooflijke plek waar je geacht wordt rustig te luisteren naar een volslagen onbekende en aan te nemen dat hij het beste met je voorheeft.¶

De auteur


Lara Reims verhuisde 10 jaar geleden  ze van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft. Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. 
Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt. In april verscheen haar debuut Upgrade bij Hamley books.

Het verhaal 

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? 

Hoofdkarakter Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.
Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.
Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.

Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Het verhaal begint met een enorme explosie

Wat doe je als je naar huis wil gaan en het huis voor je ogen ontploft? eerst een plof en dan een grote vuurzee. Remi is een vertwijfelde en teruggetrokken jongen. In de brugklas verloopt het niet altijd volgens plan. Hij heeft weinig vrienden, behalve als hij aan het gamen is. Als er een ramp gebeurt staat zijn wereld totaal op zijn kop. Waar moet hij nu naartoe? Is de toereikende hand wel te vertrouwen? 

Een nieuw next level voor Remi

In de vertelperspectief van 3e persoon lezen we over de 12-jarige Remi. Hij voelt zich anders dan de anderen. Soms heeft hij het idee dat mensen wat voor hem verborgen houden. Lara Reims heeft met Upgrade een zeer spannend Young Adult verhaal neergezet. Het is de 1e uit een trilogie. Nadat Remie op een andere plek terecht komt, neemt Lara Reims je mee op reis, naar een next level..vol mooie technische snufjes en nieuwe ontwikkelingen. Haar passie voor techniek is zo geweldig leuk verweven in het verhaal. Dat het bijna een snoepreisje wordt voor de lezer, die al dit moois alleen maar kan opsmullen.

Lara Reims pakt je als lezer al snel in, met haar pakkende en vlotte schrijfstijl. Door de leuke en spannende personages en wat zij meemaken, wil je alleen maar doorlezen. Poes Azrael geeft je tijdens de reis een dikke smile op je gezicht. 

Techniek voelt aan als magie. 

De thema's zijn zeer goed gekozen: toekomstige techniek, robots's en vriendschap & vertrouwen staan centraal. Het is een nieuwe en mysterieuze upgrade, die Remie meemaakt. De vragen die hij heeft, na de ramp, leiden hem steeds een stapje verder. Maar pas op, want het gevaar ligt al snel op de loer. Wie kan hij nog vertrouwen? En wie niet?

Conclusie

Lara Reims haar nieuwe boek "Upgrade" is als een kadootje om te lezen. Al snel waan je je in een bijzondere wereld, waar de wetenschap al vele upgrades heeft meegemaakt. Het is voor Remi een race tegen de tijd, een ware zoektocht naar antwoorden. Binnen now-time zit je helemaal in het verhaal en zie je Remie bijna voor je ogen verschijnen. Het boek smaakt werkelijk naar meer. Erg nieuwsgierig ben ik dan ook naar deel 2, dat in oktober uit zal komen en Black-out" heet.

Waardering:   5 sterren.

Als een boek je zo mee kan nemen, helemaal even weg van je beslommeringen. en je bijna vast houdt tot het einde..dan vind ik het zeker 5 dikke sterren waard!

Zo genoten van dit boek, ik moet er bijna van afkicken. Het verhaal geeft zeker stof tot nadenken, en dat is mooi!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie