April 2019: Bookhaul & Impressive Readings!


De leesstapel van april 2019. Er zaten mooie titels bij, kijk je mee?
Beste lezers,

De maand april is alweer om. En wat een mooie boeken kwamen er voorbij. Kijk je mee? 


1. Gangsterschool 2


Een nieuw verhaal over de Gangsterschool, de enige school ter wereld waar toekomstige helden en schurken de kneepjes van het boeven-vak kunnen leren. Charlie en Milly zien daar niks in, ze dromen over een heel andere toekomst. Tegen hun zin proberen ze er het beste van te maken. Ondertussen ligt het gevaar op de loer. Superleuk en ook erg spannend.
Recensie volgt snel, op het kidsblog. 

2. Atlas van Monsters- Stuart Hill & 

Een zeer kleurrijk en bijzondere encyclopedie, voor groot en klein. 
De recensie staat hier, op het kidsblog

3. Proeflezen in een zeer spannend NL-boek.

Een heerlijk nieuw verhaal over spanning en intriges in het Gooi. Het boek volg snel. Echt weer genoten.

4. Renee Knight- De secretaresse

Ontzettend genoten van dit geslepen verhaal. Want als je de secretaresse boos maakt, dan ja. Gebeurt er mogelijk niets. Maar als je haar verraad, dan komt ze wel in actie en hoe. De secretaresse is een mooi boek, maar moet wel even op gang komen. Eenmaal in het vaarwater van Christine gekomen, wil je alleen maar doorlezen. Het venijn en geslepenheid biedt een mooi psychologisch kat en muisspel. Want wie heeft de macht op kantoor eigenlijk?
Klik hier voor de recensie.

5. Patricia de Ryck- De twijfelmoeder

De twijfelmoeder biedt diegene houvast in de twijfels en afwegingen wel of geen kind te gaan krijgen. Alles wordt steeds meer afgewogen, zodat het lijkt alsof in een spannend avontuur duiken of de natuur zijn loop laten gaan erg eng is. Tevens is er nog steeds een taboe op mensen zonder kinderen. Zo blijkt. Interessante materie, maar ik kreeg er soms wat kippenvel van. Sommige zaken stuitte mij tegen de borst.
Klik hier voor de recensie. 

6. Esther Boek- De perfecte moeder

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden. Dit is hun geschiedenis. Zeer verrassend en ook wel indrukwekkend en zielig verhaal. Met een zucht sloeg ik het dicht. Hier moet je even van bijkomen. Een aanrader!
Klik hier voor de recensie.    

7. Catherine Steadman- De duik 

Catherine Steadman (1987)  is bekend uit onder andere Downton Abbey, waar zij als actrice in speelde. Met de duik schreef zij een spannend en bijna filmisch drama. Een schokkende ontdekking tijdens een paradijselijke reis zet het leven van een perfect paar compleet op zijn kop. De proloog verklapt al veel, maar daarna vertelt de hoofdpersoon wat zij allemaal mee heeft gemaakt. Superspannend en tenenkrommend.
Klik hier voor de recensie.

8. Esther Verhoef - Façade

Iris van der Steen is nu alweer 2 jaar gescheiden. De tijd gaat hard en ze geeft eigenlijk al haar tijd aan haar zoontje Levi. Nu is het "mama-tijd" vinden haar vrienden en ze staat op het punt om te vertrekken. De oldtimer wordt helemaal ingeladen en het enige wat nog moet gebeuren is de benzinetank volgooien. Eenmaal bij het tankstation gebeurt er al iets vreemds. Ze ziet een bekende van de sportschool en hij wil graag een lift. De altijd-zo-aardige-Iris geeft dit graag.  Want wat kan er nu gebeuren?  Dat blijkt een heleboel te zijn, en je leest het in Façade. 
Klik hier voor de recensie

9. Een spoor van herkenning- Ghislaine Frison

Dana is dierenarts in een dorpje in een boerendorp in het landelijke Overijssel. Nu alweer 3 jaar. Nog steeds moeten enkele veehouders aan haar wennen, gelukkig zijn er ook veel mensen blij met de komst van Dana. Met weemoed denkt ze wel eens aan vroeger, maar gaat dan snel door met haar veelzijdige werk. Als er iemand dood wordt aangetroffen en daarna Dana verdwijnt, gaan de alarmbellen rinkelen. Een spannende zoektocht volgt. Het is een heerlijk boek, dat fijn weg leest. Een combi tussen een streekroman, lichte thriller, maar bovenal zal het uren leesplezier geven.  
Klik hier voor de recensie.

10. Nathalie Pagie- De trip


Tara en Diego, bij een aantal lezers wel bekend, gaan deze boekenreis naar Hawai. Er is een internationaal spel dat De trip heet. De voorrondes zijn in volle gang. Het is reuzespannend en echt waaghalzenwerk. Maar dan valt er een speler uit. Gewond ligt hij in het ziekenhuis. Diego waagt een kans en het spel kan verder  Natuurlijk ligt hier ook weer gevaar en mysterie op de loer. En als Tara een tijdje wegblijft gaat hij haar zoeken. Ook niet zonder risico's. De trip is weer een heerlijke exotische wervelwind aan spanning en sensatie en geheimen die beter verborgen kunnen blijven.
De recensie staat hier. 


11. Lara Reims- Upgrade


Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, en gaat op zoek naar antwoorden. Superspannend, een ware race tegen de klok. Een rollercoaster waar je even van moet bijkomen. 
Klik hier, voor de recensie.

Weer super genoten van alle mooie april-verhalen. Het boek wat de meeste indruk maakte..is....rompompom...

Upgrade, door Lara Reims. 

Dit boek heeft mijn april-lees-hart gestolen. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie