Binnenkort: Jacqueline Zirkzee- De eerste priesteres

Boekenpost & Binnenkort uit


Titel: De eerste priesteres
Auteur: Jacqueline Zirkzee
Uitgeverij: London Books
Genre: Historische roman
Uitgave/ komt uit: Januari 2019

Allereerst bedankt, Jacqueline Zirkzee, voor het sturen van dit mooie boek!

Beste lezers,


Van de week kreeg ik mooie boekenpost. Auteur en tevens schrijfcoach Jacqueline Zirkzee vroeg mij, of ik haar nieuwe boek wilde lezen. En dat wilde ik wel. Mijn leeservaring volgt binnenkort. De eerste priesteres, heet het boek, dat in januari 2019 uitkomt. Het is een mooie cover ....maar waar gaat het verhaal over? En wie is Jacqueline Zirkzee? Kijk snel verder!

Het verhaal van de eerste priesteres

Op die verre dag, in die lang vervlogen nacht, in dat verre jaar, in de tijd dat Anu de hemel in bezit nam,' begint het verhaal van de eerste priesteres.- Gilgamesj, Sumerisch kleitablet

Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt door de Anunnaki, de nakomelingen van Anu. Zij leerden de mensen de geheimen van een hogere beschaving. Wie waren zij werkelijk? En was het hun bedoeling een strijd tussen hemel en aarde te ontketenen?
Als rampspoed het Dorp van de Reiger treft, kan de Aardemoeder haar kinderen niet langer beschermen. Inanna, de kleindochter van de ziener, zal een pad betreden waar geen mens ooit van terugkeerde. Het wordt een reis met grote gevolgen.

Voor alles is een eerste keer. Maar wat als die ene keer je laatste kans betekent? Er is geen schrift. Er zijn geen steden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

De auteur:  Jacqueline Zirkzee

Jacqueline Zirkzee is schrijver, redacteur en taalcoach. En bovenal historicus.
Zij haalde haar doctoraal geschiedenis aan de Universiteit Leiden en werd freelance reisjournalist. Ze schreef over reizen, toerisme, cultuur en later ook lifestyle en gezondheid. De eerste priesteres is haar zevende roman dat in januari 2019 zal verschijnen. 

Meer over de auteur en haar boeken: https://www.jacquelinezirkzee.nl/de-eerste-priesteres/

Haar boeken

In 2001 debuteerde zij met Mykene: een verhaal van een mengeling van geschiedenisfeiten, mythologische overlevering en romantische fictie. 
In 2004 volgde Het Boek van Tristan en Isolde, een hervertelling van de bekende Keltische sage over de liefde. Inmiddels is het boek in vertaling verschenen als The Book of Isolde, onder het pseudoniem J.J. Circe (verkrijgbaar bij Amazon). 
In 2003 kwam het Heksenhuis uit: een avontuurlijke historische roman over de heksenprocessen in de zeventiende eeuw. 
Rondom 2010 volgende enkele jeugdromans en de bundel Eva’s dochter en andere verhalen (2010), 
In 2013 volgde Reimer: een roman over de begintijd van de VOC en de opkomst van de medische wetenschap. 

De boeken van Jacqueline Zirkzee werden lovend besproken in kranten, tijdschriften en online magazines. Zij ontving diverse malen een beurs van het Nederlands Letterenfonds.


Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig geworden, en houd jullie op de hoogte van mijn leeservaring!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie