Kate Paris- Een omweg naar geluk

Recensie


Titel: Een omweg naar geluk
Auteur: Kate Paris

Uitgeverij: Tinteling Romance
Genre: Roman/ New Adult

Serie: Sommeliers serie deel 2
Uitgave: Oktober 2018

Gelezen als vooruit-lees-exemplaar, bedankt uitgeverij Tinteling Romance"Een omweg naar geluk is een heerlijk liefdesverhaal vol liefde & romantiek en passie voor wijn". Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.


Beste lezers,

Oh, wat leest dit toch weer fijn. Die Kate Paris kan toch echt mooi schijven over de liefde en de wijn. En wat er nog meer bij komt kijken. Daar krijgt een mens het helemaal warm van. Kijk je mee?

De auteur


Kate Paris schrijft verhalen al zolang ze kan schrijven. Prinsessen staan vaak centraal in haar schrijfsels. In 2001 studeerde zij af aan de Universiteit in Amsterdam. Daarna ging ze als copywriter aan de slag. In 2014 volgde ze haar eigen prins naar Noorwegen en in 2015 won ze een prijs met de zomerliefde-schrijfwedstrijd. Het verhaal “Het verleidingseffect” stond in die bundel, en stond daarna hoog in de lijsten. Op 10 juni 2017 is haar debuutroman 'Een ondertoon van liefde' verschenen bij uitgeverij Tinteling Romance. In oktober van dit jaar volgde 'Een omweg naar geluk'. 

Het 2e deel over de "3 wijnketiers" 

In haar debuutroman volgde we Ivy. Zij ging om met Olivier en hij was haar beste vriend tot dat ene moment. Olivier is een echte ladykiller kan je wel zeggen. Hij is Sommelier en is werkzaam in het restaurant van zijn vader -La Vie en Mer- in Air de Provence, in Frankrijk. Het is nu een jaar geleden dat zijn moeder overleed. En het restaurant is niet meer hetzelfde zonder haar. Als hij naar buiten kijkt ziet hij een prachtige verschijning in een trouwjurk. Vanaf dat moment is ook Olivier niet meer dezelfde. Hij is onder de indruk en gaat er achteraan. Het blijkt Fee te zijn. Dit nichtje van Ivy stond op het punt te gaan trouwen. Maar bedacht zich en nu stond ze daar..voor de neus van Olivier. Naast Fee heeft hij nog andere zaken aan zijn hoofd, en dat is het restaurant van zijn vader. Zijn vader maakt er een beetje een potje van wil uiteindelijk de stekker eruit trekken. Maar wat vindt Olivier hiervan? En kan Olivier hier wel iets tegen doen? De oplossing ligt ligt dichterbij dan hij denkt.

Liefde & romantiek en passie voor wijn zijn mooie elementen

De cover is kleurrijk. Ik verwachtte eigenlijk voor het papierboek opnieuw een zwoele front van het boek. De titel past mooi bij het liefdesverhaal en is tevens de samenvatting van de roadtrip van Fee en Olivier. De vertelperspectief is 1e persoon. In de vlotte schrijfstijl die we al konden proeven in deel 1, lezen we nu over Olivier. Hij staat bekend als een echte vrouwenverslinder. Zelfs Ivy weet dit nog en waarschuwt hem, op dit gebied. Personages en omgeving worden goed omschreven, met veel details zodat je het voor je neus ziet gebeuren. Olivier die berucht staat om zijn korte escapades, raakt onder de indruk van Fee, die nieuw is in dit boek. Zowel Olivier als Fee maken tegenslagen mee, via een ware roadtrip door Frankrijk proberen ze ieder voor zich het geluk weer te vangen. Het kost best wat moeite en ze krijgen het niet kado. 

Conclusie

Met een passie voor prinsessen en de liefde schrijft Kate Paris opnieuw een heerlijk feelgoodverhaal. Een omweg naar geluk is een heerlijk liefdesverhaal vol liefde & romantiek en passie voor wijn. Maar ook met een dosis pech en tegenslag. Wat het ook weer spannend maakt, tot het laatste blad!    

Waardering         4 dikke Birdy-Sterren!

Zeker weer genoten en al nieuwsgierig, naar het 3e boek, dat over Line gaat.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
         


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie