Jet van Vuuren- De minnaar

Recensie


Titel: De minnaar
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Genre: Thriller
Uitgave: 23 april 2018
Pagina's: 304 bladzijdes

Gelezen in juni 2018 voor uitgeverij Karakter & Leesclub ThrillZone. 
Waarvoor dank.


"De minnaar verleidt, neemt je mee & houdt je flink voor de gek" Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.Beste lezers,

Het leuke van een leesclub is, dat je met meerdere hetzelfde boek leest. Voor ThrillZone mocht ik meedoen aan de leuke leesclub voor De minnaar. En oh, wat was ik nieuwsgierig naar deze blokvanger. Kijk je mee?


De auteur

Jet van Vuuren (28-12-1956) die eigenlijk Hennie de Groot heet, publiceerde in 2011 haar eerste thriller genaamd Zomerdruk. Kenmerkend voor haar thrillers, zijn de hoofdpersonen die veelal vrouwen zijn, waar een steekje aan los zit. Zo ook in deze mooie psychologische thriller. In de boeken van Jet zijn er veelal vrouwen aanwezig met een "twisted mind". Zo ook hier.

Het verhaal

Voor nog geen week geleden zat hoofdpersoon Dottie nog bij haar oma Charlie gezellig aan tafel en nu is ze op haar begrafenis. Ze kan maar niet begrijpen dat Charlie zelf van de trap van de trap is gevallen. Het is te toevallig. Maar niets wijst verder op een onnatuurlijke dood. Dottie blijkt de enige, die dit denkt. Als ze op de uitvaart geheimzinnige mensen ontmoet, uit het verleden van Charlie, gaan de radertjes draaien. Ook haar moeder doet geheimzinnige uitspraken. Bij de notaris blijkt het familiegeld er niet meer te zijn. Dottie vindt een briefje, met <Zoek de minnaar, en je vindt..> erop vermeld. Gezien Charlie in het verleden veel met Kreta had, gaat Dottie daar in Kreta op onderzoek uit. Maar of dat nu slim is?

De elementen

De cover is een oase van blauw: water en lucht raken elkaar bijna aan. Een mooie dame bij het zwembad. Wie is die minnaar? Het ziet er mysterieus uit. Het boek telt 301 bladzijdes. In de ik-vorm lezen we over hoofdkarakter Dottie. Verdrietig staat zij bij het graf van Charlie, haar altijd zo kwieke oma. Hoe kon dit gebeuren? Dottie komt het graag te weten en reist af naar het zonnige Kreta. Daar wordt ze hartelijk ontvangen en gaat op onderzoek uit. Haar karakter is ondernemend maar soms ook wat naïef. In het boek komen 2 verhaallijnen voor, waarbij de spanning van beide gestaag op loopt. Een belangrijk element is de prettige vertelwijze, door Jet van Vuuren. Personages en omgeving komen voldoende tot zijn recht. Actuele thema's komen voorbij, zo lezen we over Facebook, misbruik, opsluiting, problemen bij een erfenis en familiebanden die er niet meer zijn. Het zit mooi verweven in elkaar. Alleen naarmate het einde naderde had ik iets van .."he, dat lijkt wel iets weg te hebben van de zomerverhalen van Suzanne Vermeer". 

Conclusie

Jet van Vuuren vertelt in haar boeken veelal over verknipte vrouwen. Dames waar een klein steekje aan los zit. Kijkend naar dit verhaal, zijn dit er mogelijk meer dan 1. En dat is mooi gedaan, want De minnaar zet je als lezer op het verkeerde been. De firma "lieg en bedrieg" is ook van de partij en De minnaar probeert je gewoon om de tuin te leiden. Het verhaal houd je goed in de ban. De spanning wordt zeker vastgehouden, tot de mooie ontknoping. De minnaar is een mooie vakantiethriller. Zeker opnieuw genoten. 

Waardering                  4 dikke Birdy-sterren.

Originaliteit: 4 
sommige stukken, richting het einde deden mij denken aan boeken van Suzanne Vermeer. Het heeft Misstap niet kunnen overtreffen.
Spanning: 4
prima spanning
Plot: 5 
goed plot.
Leesplezier: 5
genoten van het boek.
Vertelwijze: 4 
ik-vorm, daar ben ik niet altijd weg van, maar in dit verhaal stoorde het zeker niet.

Birdy's Boeken


40/ 2018
  Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie