De boekenstapel van de maand juni!


Bookhaul June 2018


De maand juni had veel in petto. Veel mooie boeken kwamen voorbij. 


Voor mijn twee blogs, probeer ik zo gevarieerd mogelijk te lezen. Niet te populair, maar doordacht en ook een beetje breed in genre. Hierbij de Juni-readings:

1. Ronnie Rokebrand-Operatie Hanokmin 

Eigenlijk ben ik niet zo van de oorlogsboeken of drama's die zich aar afspelen, maar de schrijfstijl van Ronnie Rokebrand is zo prettig, dat het helemaal duidelijk is wat je leest. Ook al lees je over oorlog en mishandeling,e d. 
Klik hier, voor de recensie

2. Wilma Hollander- Smaak van liefde

Wat een verrassende liefdesroman is dit. Het leest heerlijk weg, gaat over patisserie en heerlijke cakejes, met een heuse kasteelheer in de hoofdrol. Nou, ja bijna hoofdrol. Het eerste boek, over de Rozen van Beekbrugge leest heerlijk weg. En is zeker geschikt voor de vakantiekoffer. 
Klik hier, voor de recensie

3. Libby Page- Het zwembad

Dit boek moet het echt hebben van zijn spetterende cover. Een mooi zwembad staat voorop, en je krijgt zo zin om erin te springen, ware het niet, dat het zwembad met sluiten wordt bedreigd. Genoeg voor Rosemary en ook voor de jonge Kate om ieder op hun eigen wijze daarvoor in actie te komen. Heerlijk en ontroerend verhaal. 
Klik hier voor de recensie

4. Kristof Desmet- Mus

De puber Mus, die eigenlijk Merel heet, heeft het niet echt leuk thuis. Dat komt door de situatie. Haar vader woont met een andere, veel jongere vrouw. En nu wil haar moeder met haar praten. Samen met haar broer zit ze er helemaal klaar voor, als haar moeder vertelt dat zij een affaire heeft met een collega. Laat dit nu net "meester kwal" zijn. Voor Mus is het tijd voor actie. En snel ook!
Klik hier voor de recensie

5. Jet van Vuuren- De minnaar

Voor de leesclub van ThrillZone las ik De minnaar. Het is een spannende thriller, met een nieuwe twist van Jet, want voor deze gaan we afreizen naar het zonnige Kreta. De auteur pakt ons weer goed in, en zet ons op het verkeerde spoor. En dat is mooi. Het is een spannende vakantie-thriller.
Klik hier voor de recensie

6. Mary Kubica- Laatste leugen

Deze auteur was mij nog niet bekend, maar oh, die schrijft heel spannend. Je leeft je snel in , in de karakters en ook hier word je als lezer bijna op het verkeerde been gebracht. Ik hou daar erg van, dus genoten.
Klik hier voor de recensie

7. Natasza Tablio- Afgesloten

Deze Young Adult heeft mij erg verrast. Dat er in een klein boekje zoveel kan zitten, qua onderwerp en thema's. Petje af. Onderwerpen als eenzaamheid, pesten en het dan niet meer zien zitten komen voorbij. Erg triest. 
De recensie volgt.

8. Corine Hartman- Het kwaad in ons

Ik was even stil na deze thriller. Of spannend boek. Het eerste uit de IJssel-trilogie vond ik niet zo erg boeiend. Mogelijk begreep ik het niet goed. Dus deel 2 las ik niet. Maar nu kreeg ik deel 3 onaangekondigd thuisgestuurd van de uitgeverij. En wauw, wat een kei van een spannend boek. Onderwerpen als adoptie, ontwricht gezin en misdaad komen langs en grijpt je als lezer echt aan.
De recensie volgt.

9. Reisverslag van een kat - Hiro Arikawa

Ambo Anthos vroeg mij of ik deze leuk zou vinden. Geen idee en dus blanco begon ik met lezen. Ik heb geen katten, maar een kleine hond,. Best grappig. Maar dat mag de pret niet drukken, want al snel kan je niet anders dan mee leven met kat Nana en zijn baasje. Samen gaan zij op reis, door Japan, in een grijs mini-busje. Ontroerend en aandoenlijk.
De recensie volgt

10. Karin Hazendonk- De dood heeft blauwe ogen

Het is de angst van iedere ouder, je puberkind gaat uit. Het wordt laat, ze komt vast wel, maar dan..komt ze dus helemaal niet terug. De vader van Hannah gaat door het lint. De gevolgen daarna zijn redelijk te snappen. Natuurlijk niet door de foute personen. De kracht van het boek zit hem in de moed & wraak, dit zijn geen charmante eigenschappen, maar wel te duiden. Het is een krachtig en meeslepend verhaal
Klik hier voor de recensie

Ik heb al zin in de maand juli, jij ook?

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's BoekenPS: volg mij, en klik op de "volg-button" rechterkolom.
En volg mij ook op Instagram, voor alle "unwrappings" en leuke boekenfoto's.
https://www.instagram.com/annetteovervoorde/  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie