Meedogenloos- door Skaye & Sharpe

Recensie


Titel: Meedogenloos
Auteurs: Melissa Skaye & J. Sharpe 

Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Thriller
Verschijningsdatum: 22 februari 2018


Ontvangen door & vooruit-gelezen voor: Letterrijn.
Waarvoor veel dank! "Meedogenloos is een zeer realistisch geschreven verhaal, het is rauw & gewelddadig. Een ware lees-tornado. 
Annette Overvoorde, Birdy's Boeken."


Beste lezers,

Na een aantal boeken gelezen te hebben van Melissa Skaye, werd ik wel erg nieuwsgierig naar deze thriller. Van Letterrijn mocht ik deze als vooruitlees-exemplaar al lezen. En daar was ik echt heel blij mee. 
En, man, man..wat een boek. Ik zat constant op het puntje van mijn stoel en moest er daarna even van bijkomen en kan niet teveel zeggen. Want no-spoilers-aloud.

Dagelijks verdwijnen er mensen. Zomaar zijn ze "weg". Dit gebeurt ook met kinderen. Ze lopen en spelen op straat..totdat. Ze gewoon zijn weggevaagd. Het gebeurt gewoon, zonder dat jij of ik er iets aan kunnen doen. Hoe we ook op ze passen, het komt gewoon nog steeds voor. En wat zou hier achter kunnen zitten?


..Ode aan hen..die zijn verdwenen van de radar..

De auteurs

J.Sharpe is het pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986) Hij is een Nederlandse fantasy en thriller auteur. Zijn boeken worden vergeleken met de werken van o.a Stephen King en Peter Straub. 

Melissa Skaye (1972) schrijft ook onder een alias en is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd en Verminkte toekomst. De standalone thriller In onschuld is ook van haar hand. Ook is Melissa auteur van de fantasyreeks Jeremy Jago. 


"Ze zijn nog te jong. Je kunt niet alle informatie met ze delen."Ze schudde haar hoofd. "Wat jij doet is levensgevaarlijk. Hou de meiden erbuiten!"

De inhoud van het boek


Mandy en Lisa Peeters wonen in een mooi groot huis. Met lieve ouders en hondje Spike. Haar ouders praten af en toe wat zachtjes en geheimzinnig met elkaar. Wat is er toch? Dan gebeurt er iets vreselijks. En Mandy (16 jaar) en Lisa (12 jaar) moeten vluchten. Ze hebben iets bij zich, waardoor ze moeten rennen voor hun leven. En verdwijnen dan zo van de radar. 

Met India gebeurde dit 4 jaar geleden. Ook zij verdween uit haar woning in Californië. Tot grote paniek en onrust van haar ouders. Een aantal mensen houden haar in hun greep. In een duistere wereld, waar niemand naar toe zou willen. Dan is er een man die zich haar lot aantrekt.

Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim is journalist in hart en nieren. Hij heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Met name kinderverdwijningen of kindermishandeling..daar zet hij zich helemaal voor in. Het toeval brengt Tim en Suzanne weer bij elkaar. Want Suzanne maakt iets mee, wat snel de media bereikt. Als Tim daarna voor haar deur staat, twijfelt ze niet, maar trekt hem letterlijk naar binnen. Ze moet hem iets laten zien. Iets wat het daglicht niet kan verdragen. Hoe reageert Tim hierop en hoe komen deze 3 verhaallijnen samen? Hoe loopt het af met de meisjes ? Je leest het in meedogenloos...zeker niet voor watjes!


Er werd gevloekt en geschreeuwt. Niets haalde ook maar iets uit. Na wat een eeuwigheid leek, kwam het busje met piepende banden abrupt tot stilstand.


De elementen zijn ruw en grimmig

De cover ziet er al sinister en grimmig uit. Zo is ook het verhaal. De titel "meedogenloos" dekt de lading maar net. De vertelperspectief is 3e persoon. Vanuit verschillende personen beleeft de lezer het verhaal. Elk hoofdstuk is aangeduid met een naam. Zo lezen we over India, Mandy , Lisa en Tim. Deze 3 verhaallijnen komen mooi samen. Als lezer zou je liever zien dat alles anders was. En zou je ze, de meisjes, even willen vasthouden om niet meer te laten gaan. 

Meedogenloos leest vlot en is rauw & gewelddadig. Het is zeer realistisch geschreven. Als lezer leef je erg mee met de hoofdkarakters. Mandy & Lisa raken vermist, zo 4 jaar geleden verdween ook India. Hun verhalen komen samen in België. Ver van huis & familie. "Ruw en meedogenloos" zijn een soort rode draad van het boek. Tim is een journalist, bij hem verwacht je als lezer, dat hij alles zal blootleggen. Dit gebeurt in zekere zin, maar hij moet ook flink achterom kijken. Want wie is nog te vertrouwen..als je op zoiets groots stuit.

Het verhaal wat heftig begint, met het weglopen van 2 meisjes, blijft constant in beweging. En is een grote sneeuwbal. Is het kleine voorbij, staat er iets groters voor de deur. Het gevaar voor de meisjes zit in begin in een klein hoekje. Maar zo als een sneeuwbal steeds groter wordt...zo ontwikkelen zich de situaties van de personages. En aan het einde de grote "boem". 


Tim strompelde een lange tijd over het zanderige pad langs bomen en struiken, zoals hij voor zijn gevoel nu al dagen deed.

 Meedogenloos is een ware lees-tornado

Sharpe & Skaye hebben hierbij werkelijk een "Meedogenloos" verhaal neergezet: sommigen mensen doen alles om hun doel te bereiken. En soms hangt daar weer een hoger doel achter. Het is een zeer realistisch verhaal over verdriet, verdwijning en duistere geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. In een vlot leestempo nemen zij de lezer vanaf het eerste blad direct mee het drama in van de meisjes die moeten vluchten. Ze komen uiteindelijk in België terecht. De snelheid zit er dus direct in. Gelukkig is er voldoende ruimte gelaten om kennis te maken met de karakters. De hoofdpersonen worden helder en duidelijk beschreven, er is gevoel en emotie. Als lezer leef je al snel mee met de karakters. Van Skaye herkent de lezer zeker de stijl: het ruwe en rauwe. Er is veel geweld en tegen het einde lijkt hier geen einde aan te komen. Het is ook het einde wat mij onbevredigd achterlaat. Het past zeker bij het verhaal, maar ...hoopte ik hier op??

Waardering: 4,5 sterren voor deze lees-tornado

Graag hoor ik jouw reactie. Heb jij het al uit??

Hartelijke boekengroet,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken#Vrijheidsberoving #Verdwijning #Geheimen #Meedogenloos #Skaye


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie