Eindbestemming- Marcella Kleine & Marjolein van der Gaag

Recensie


Titel: Eindbestemming
Auteurs: Marcella Kleine & Marjolein van der Gaag 

Uitgeverij: Uitgeverij Poorten
Uitgave: juni 2016  

Genre: Thriller
Pagina's: 158 Bladzijdes 
ISBN:  9789082532005 , 9789082532012

Beste lezers,

Een tijdje geleden las ik Eindbestemming, geschreven door Marcella Kleine & Marjolein van der Gaag. Een verhalenbundel met 8 zinderende zomerthrillers. Ik had het meegenomen op vakantie en toen het zonnetje scheen nam ik snel een kijkje. En oh, wat heb ik ervan genoten. Sommige verhalen weet ik nog zo voor mij te halen. 

Over de auteurs

Marjolein van der Gaag is freelance journaliste en auteur. Marcelle Kleine werkt met mensen die door psychische problemen zijn vastgelopen of delicten hebben gepleegd. Marjolein van der Gaag (1976) en Marcella Kleine (1960) schrijven samen of ieder apart. Beide hebben een vlotte schrijfstijl die de lezer gelijk beetpakt, zo het verhaal in. Met deze bundel Eindbestemming laten deze "crime-sisters" zien dat een zorgeloze vakantie ineens kan veranderen in een huiveringwekkende trip.

In deze bundel korte verhalen die zich op vakantielocaties afspelen, weten ze psychologische spanning op te bouwen door te spelen met verkeerde verwachtingen van de lezers die volledig blanco het boek instappen en mogelijk een happy ending verwachten. En die ook nog stof tot nadenken mee te geven. Hoezo stappen twee zussen in de auto van een wildvreemde man? Of staat een dame oog in oog met een knappe totaal foute man in de supermarkt...en het enige wat ze kan doen is hem volgen.  

Over het boek

Eindbestemming is een bundel met spannende zomerthrillers. Wie kijkt er niet uit naar een onbezorgde vakantie? Maar soms gaat het op reis gruwelijk mis. Ongerept natuurschoon, afgelegen campings en luxe hotelsuites in wereldsteden kunnen zomaar het decor worden van angstaanjagende taferelen.

Deze 8 spannende verhalen gaan over zomervakantiesituaties, wat zo leuk begint, kan zo rottig eindigen. Ze zijn stuk voor stuk vlotgeschreven en nemen je gelijk mee, de spanning in. 

De verhalen

Het zijn 8 verhalen, de meeste zijn in de ik-vorm geschreven. Ik zal er 3 bespreken: 

Merci - Majolein van der Gaag

Claudia loopt in de supermarkt als zij een pak spaghetti op de grond laat vallen. Ze is op vakantie met haar gezin in Frankrijk.En voor de laatste boodschappen  moest ze nog even weg. Dan komt er een knappe man aangelopen om haar te helpen. Zonder een woord te kunnen zeggen en onder de indruk van zijn knappe verschijning laat ze het toe. Maar of dat nu zo slim is? En wie is hij? En is de vakantie nu nog wel zo leuk? 

Merci is een mooi, kort verhaal en pakt gelijk. Bij Merci valt de lezer gelijk in een spanningsmoment tussen Lucien en Claudia. Thema's die voorbij komen zijn: bedreiging, vrijheidsberoving en naïef handelen. 
Waardering: 4,5 sterren.

Lena -Marjolein van der Gaag

Het is de laatste werkdag voor de vakantie. Morgen gaan ze naar de stacaravan op de camping. Laura kijkt er naar uit met gemengde gevoelens. Haar man Stefan zegt "We moeten hier even doorheen". Ze moet nog even weg en als ze naar huis rijdt wordt ze afgesneden door een Audi. Ze moet erg hard remmen en schrikt hier erg van.  Thuis bijgekomen pakt ze haar laatste spulletjes en de dag erna vertrekken ze naar de stacaravan. Dat hebben ze zeker verdient. Maar op de camping aangekomen, krijgt ze opnieuw de schrik van haar leven. Waarom dat zo is lees je in "Lena".

Superspannend & erg origineel. Gewaardeerd op 4 sterren

Oog om oog - Marcella Kleine

Bij oog om oog is er sprake van enige haast. Qua verhaal. Elise is hondenoppasser. Als mensen op vakantie gaan, past ze graag op het huis en de honden. Haar laatste opdracht heeft afgezegd, als ze een oproep ziet op een Flyer "dierenoppasser gezocht". Deze job kan ze nu wel gebruiken, dus ze meld zich aan. Bij de kennismaking gaat het er haastig aan toe. De mensen lijken bij afscheid nemen zelfs wat nerveus. Ze is zeer nieuwsgierig van aard. Als ze op haar gemak door het huis dwaalt en de sleutel vindt..gebeurt er iets wat je totaal niet ziet aankomen.

Gewaardeerd op 4,5 sterren.

Mijn mening

Het boek met 8 verschillende verhalen komt op mij over als zeer spannend, vlot geschreven en per verhaal wordt de lezer gelijk meegenomen in de spanning. 
Wat de meeste indruk heeft gemaakt is: "Merci" van Marjolein en "Oog om oog" van Marcella. 

Met Eindbestemming hebben Marcella Kleine en Marjolein van der Gaag opnieuw hun schrijftalent getoond. Het is een heerlijk boek, met stuk voor stuk juweeltjes van vakantiedrama's. Ik hou erg van hun schrijfstijl en kan dit boek ook zeker aan iedereen aanraden. 

Waardering

Gemiddeld geef ik het 4 sterren. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie