Liselotte Stavorinus- Het reservaat

Recensie


Titel: Het reservaat
Auteur: Liselotte Stavorinus
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Genre: Thriller
Uitgave: oktober 2013
Bladzijden: 300 pagina's
"Het is als Schone schijn versus Nieuwe buren. Niets is wat het lijkt. Annette Overvoorde, Birdy's Boeken."birdy's boekenBeste lezers,

Deze staat al een tijdje op mijn lijstje om te lezen. En nu.. is hij dan gelezen!
Het is een echte super thriller. Een stijl die ik graag lees. Niets is wat het lijkt. De titel komt wat beklemmend over. De familie Dudock komt terecht in de wereld van de welgestelden, de rijken, de jetset. Wat heerlijk, zou je denken. Maar alles heeft zijn keerzijde. Bekijk mijn leeservaring..

De auteur

Liselotte Stavorinus (1967) studeerde Nederlandse Taal-en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van haar studie werkte ze als tekstschrijver en communicatie-adviseur. Ze woont in Blaricum, is getrouwd en heeft een dochter en een zoon. Het Reservaat is haar debuut.
¶ Vrienden. Wat had dat ineens een andere betekenis gekregen. ¶

Het verhaal

Jessica en Victor Dudock zijn midden dertigers. En hebben 3 kinderen. Na een tijd als expats op Curacao te hebben gewoond, krijgt Victor een nieuwe baan. Victor had een topfunctie aangeboden gekregen bij een bank. Als algemeen directeur. Dit is een geweldige carrièrestap voor hem. In Curacao hadden ze een mooie tijd, wonend op een compound met nog meer expats. Allemaal in dezelfde levensfase, midden dertig. En de vrouwen zorgden voor de kinderen. Die hadden hun carrière even on hold gezet. Niemand vond dat erg. Het leven op Curacao was heerlijk, ze genoten.

Nu is de nieuwe woonomgeving, het dorp, heel bijzonder te nomen. Ze noemen het "Het reservaat". Iedereen rijdt er in een SUV, lijkt hetzelfde kapsel te hebben en onderling lijkt het erop dat ze in een soort "code"praten. Als  nieuweling kom je er moeilijk tussen. Totdat de bel gaat en de buurvrouw Amanda voor de deur staat. Ze wil even kennismaken met de nieuwe buren. Vanaf dat moment komen ze er echt "tussen", mixen de Dudocks met de anderen bewoners en volgen er veel feestjes en partijtjes.  Het kan niet op.
Buurvrouw Amanda organiseert een leuk uitje en ze gaan mee op reis.  Hebben de Dudocks zelf nog iets in te brengen? En hoe loopt dit af? Je leest het in 

"Het reservaat", van De Crime Compagnie.

In de wereld van de jetset is niet alles peis en vree 

De cover vond ik al erg mooi ogen. Het boek heeft nu diverse uitgaven ondergaan en heeft ook meerdere covers. Maar deze vind ik het mooist. Daarnaast maakt de titel erg nieuwsgierig. En is zeker treffend voor het boek. Het geeft een tintje weer van een beklemmende sfeer. En dat klopt enigszins wel. 

Het reservaat is een heerlijke thriller, over nieuwe kansen en nieuwe vrienden. Over waarheid en een leugen om bestwil, over vertrouwen en dit beschamen.  Ik vindt het een perfecte combi van "Schone schijn "en "Nieuwe buren". Elementen uit beide series komen aan bod. De Dudocks komen in een nieuwe omgeving. De bel gaat en daar staat de buurvrouw, natuurlijk mag ze naar binnen. Dan is het ijs maar weer gebroken. Helaas breken er meer zaken in dit spannende boek. En niets is wat het lijkt, als de buurvrouw hen meeneemt in de wereld van de rich & famous. Waarbij vrouwen niet werken, maar gewoon het geld uitgeven. Is dit een cliche? Misschien, maar is het boek er minder door geworden. Absoluut niet. Ik heb genoten.

Conclusie

Liselotte Stavorinus schreef hiermee een heerlijke thriller, vol spanning, vriendschap en verraad. Een mooie combi van Schone schijn en Nieuwe buren, maar dan anders. En met die fijne, meeslepende schrijfstijl, blijf je gewoon doorlezen!

Waardering

Gewaardeerd op: 4 sterren. 


Klik hier, voor de recensie, van Het reservaat deel 2: De verleiding
Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie