Jan Siebelink- Erfenis

RecensieTitel: Erfenis
Auteur: Jan Siebelink
Uitgeverij: B for Books
Genre: roman/ literaire juweeltjes
Pagina's: 61 bladzijdes


Beste lezers, 

Jan Siebelink is natuurlijk bekend van o.a. "Knielen op een bed violen". Van de week was ik bij Bruna, om het boek van de winactie te versturen. Daar bij de kassa liggen altijd leuke gadgets, boekjes of chocolade. Ik dacht nog zo..nee, dat doen we vandaag maar niet. Maar ja, Jan Siebelink zei: ja, ja. En die kippetjes lagen ook ze leuk te kijken. En dus ging dit mooie literaire juweeltje mee naar huis. Ik hou erg van de literaire juweeltjes, omdat dit na het lezen altijd ook echt "juweeltjes" blijken te zijn. Dit verhaaltje "Erfenis" las ik dan ook met groot plezier. Alleen de schrijfwijze is al prachtig en het blijkt al eerder in verhalenbundel "De kwekerij" verschenen te zijn. Ik heb genoten..of had ik dat al gezegd????

Het verhaal

Op zaterdagmorgen was vader erg vrolijk. En schikte hij de rode gladiolen. Waarom was hij dan zo vrolijk? Zoveel verkochten ze niet nadat er een grote kwekerij was bijgekomen. Het kon toch niet alleen van opa's verjaardag komen? Dacht hij.

Ze hadden het niet breed, maar deden allemaal hun best. Moeder had al een mooi jurkje aan getrokken. Haar zwangere buik was goed zichtbaar. De verjaardag van opa was altijd een groot familiefeest. Maar deze keer was er iets bijzonders, zei vader. En ze gingen op tijd van huis. Eenmaal bij opa aangekomen, was het al erg druk. En of er een verrassing was? Je leest het in "Erfenis".

Jan Siebelink schrijft in zulke mooie beeldende zinnen. En schets daarbij een mooi verhaal. Het is de schrijfwijze wat mij erg blij maakt. Natuurlijk dit korte verhaaltje ook.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

       

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie