Binnenkort: Frederik Baas- Dagboek uit de rivier

Nu aan het lezen & beluisteren:


Titel: Dagboek uit de rivier
Auteur: Frederik Baas
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller


Beste lezers,


Via de Anwb & Bookchoice kreeg ik dit boek. Via Bookchoice kan je het e-book bekijken, maar ook kiezen voor het luisterboek. Dat is heel bijzonder, want de stem maakt een beetje het boek. Ik ben er in begonnen, en het heeft nu nog geen thriller-gehalte. Maar het verhaal wordt wel goed opgebouwd. Zodra het uit is, volgt het hier op mijn blog!

Inhoud:
Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen. Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede. Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. De speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen...

Frederik Baas verkent de grenzen van de illusie en maakt met zijn ogenschijnlijk eenvoudige taal en verhaal diepe indruk.

Dagboek uit de rivier van Frederik Baas is een subtiele, ingenieuze thriller. Frederik Baas is een pseudoniem van Jan van Mersbergen, die eerder onder andere Naar de overkant van de nacht en De laatste ontsnapping schreef. Naar de overkant van de nacht werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en won de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

Binnenkort volgt de recensie op mijn blog. Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie