Patricia Snel - Verblind

Recensie


Titel: Verblind
Auteur: Patricia Snel

Uitgeverij: Vliegende hollander
Uitgave: 2010
Genre: Psychologische thriller
*** Verblind door enig tijd of plek, wil je alleen maar doorlezen in deze prachtige pageturner.***

Beste Lezers,

wachtend op het vervolg van De Expat, heb ik haar debuut Verblind verslonden. 
Dus echt verslonden..want eenmaal aan het lezen, wil je alleen maar verder lezen.


Inhoud:

Na een vakantie met verloofde Mark in Ghana, bekijken ze samen de foto’s. Het was heerlijk, Sophie en Mark zijn een mooi stel samen. Ze hebben beide een goede baan en zijn klaar voor de volgende stap: trouwen. Maar na een kennismaking met de nieuwe eigenaar van de tennisclub Ben komt daar verandering in. Hij is heel charmant en al heel snel geeft hij Sophie alle aandacht.  Sophie vindt dit eigenlijk wel leuk en spannend en kan de verleiding niet weerstaan, steeds vaker wil ze hem zien. Dit gaat wel achter de rug om van Mark, die in vergelijking met Ben toch wel erg saai is. Het avontuur en de feestjes met Ben trekt haar steeds meer aan, of dat nu zo slim is? Lees je in Verblind, van Patricia Snel.


{ “Het huwelijk komt steeds dichterbij Ben. 

Hoe moet het dan met ons? “}


De elementen:
De cover ziet er mooi uit, een vrouw loopt in een mooie rode jurk de trap op. Ze heeft een beetje sexy uiterlijk, waar gaat zij heen? En naar wie?
De titel Verblind, doet een hoop vermoeden. Is Sophie verblind in haar uitjes en waarom stopt ze niet met haar geheime afspraakjes?  Patricia Snel heeft hiermee een mooi verhaal neergezet. De vertelwijze is de ik-vorm. Ik moet hier altijd even aan wennen, maar het is een fijne schrijfstijl zoals we van Patricia Snel gewend zijn. Het leest goed weg. Je zit meteen in het verhaal over Sophie, die Ben ontmoet. En eigenlijk gaat trouwen met haar grote liefde Mark. Ze is een beetje “verblind” door de avonturen die ze met Ben beleefd. Ze kan er moeilijk mee stoppen. Want het smaakt naar meer.

Mijn mening:
Het boek begint met een gedicht van Vladimir Nabokov, Lolita. De laatste zin hiervan is "Want jij deed je voordeel met mijn nadeel.. ". Dit gedicht heeft te maken met het verloop van het verhaal en de acties van Sophie ten opzichte van haar bijna-echtgenoot.

Patricia Snel neemt je mee in een bloedstollend verhaal. Eenmaal in begonnen is er geen houden meer aan, en wil je alleen maar doorlezen en doorlezen. Eigenlijk wil je Sophie laten stoppen, voordat er iets goed misloopt.
In heerlijke zinnen, met een verhaal vol bruisende actie, weet Patricia Snel opnieuw haar lezers te boeien.  Waar veelal mannen hun “kleine vriend” achterna lopen, zo loopt hoofdpersoon Sophie achter de spanning en het avontuur aan. Sophie laat zich meeslepen in een heel andere wereld. Je zou bijna zeggen “ho nou Sophie”, maar Sophie heeft ervan geproefd en is bijna verloren.

Het is een bijzonder spannend verhaal over liefde en verdriet, drugs en wiethandel, de spanning opzoeken en veel te ver gaan. 


De auteur:
Bestsellerauteur Patricia Snel groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Na haar studie werkte zij enkele jaren voor een marketing en communicatiebureau, richtte ze diverse bedrijfjes op en reisde o.a. een half jaar lang door Zuid-Amerika en Afrika. Voor haar debuut en bestseller Verblind (2010), dompelde zij zich onder in het leven van de wiethandel, liep mee tijdens het oogsten en was aanwezig bij het verhandelen. In 2006 verruilde Patricia de hoofdstad voor het platteland, het decor voor haar tweede roman De intrigant die in mei 2011 is verschenen. Sinds januari 2011 woont en werkt zij in Singapore. Haar derde thriller De expat is 4 februari 2013 verschenen. Zij geeft ook lezingen en workshops over het schrijverschap. Haar vierde boek, De jacht, is half mei 2014 verschenen.


Waardering: 4 sterren.

>>Voor de recensie van de Expat, zie verder op mijn blog. Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie