Recensie Roman: Groeistuipen -Antoinette Kalkman

 Recensie

Titel: Groeistuipen

Auteur: Antoinette Kalkman 

Uitgeverij: Godijn Publishers

Genre: Roman 

Uitgave: November 2023

Antoinette Kalkman is een NL-auteur die je niet zal vergeten, als je een van haar boeken hebt gelezen. Binnenkort verschijnt: UITGEDOKTERD. Uitgebracht door Godijn Publishing.

Als voorproefje hiervan kocht ik op het @nederlands_thrillerfestival de novelle GROEISTUIPEN. Een klein boekje, met 103 bladzijden, maar met een groot thema. 

⭐️

~Is het waar dat in jeugd de basis wordt gelegd voor jouw handelen in volwassenheid? Of heb je een keuze.. ~

⭐️

Auteur Antoinette Kalkman switchte van carrière en ging voor het schrijversvak. Ze is een groot liefhebber van de Domestic Noir stories.

⭐️

Groeistuipen is nogmaals een klein boekje met grote boodschap. De titel staat niet alleen voor pubergedrag, maar ook voor psychologische groei en wijze levenslessen. Antoinette Kalkman schreef hiermee een bundel met jeugdverhalen van drie belangrijke jonge karakters die terugkomen in haar nog-te-verschijnen-boek UITGEDOKTERD. 

⭐️

Deze drie personages zijn Ferdinand, Justus en Eveline. Alle drie maken zij dingen mee die grote indruk maken en mogelijk ook een trigger kunnen blijven in hun verdere leven. Het zijn drie aparte verhalen die qua thematiek een verbinding hebben met elkaar. 

⭐️

De verhalen zijn mooi en verfijnd. De schrijfstijl die wordt gebruikt is zeer prettig, het vertelperspectief is de 1e persoon. Zo kom je dichtbij de personen en hun gevoelens. 

⭐️

Persoonlijk vind ik het genre Domestic Noir echt geweldig. Kijk naar B.A. Paris. 


Ik heb genoten van dit boek!!


Ik geef het 4 dikke sterren!! ⭐️⭐️⭐️⭐️


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie