Het winterlezen is begonnen: wat lees jij nu? Ik heb mooie leestips voor jou!

Winterlezen

Het is donker en guur. Tijd voor een heerlijk boek, voor onder een kleedje op de bank met een kopje thee en chocolade. Het is heerlijk stil en je hoort alleen het tikken van de regen....welk boek lees jij? Ik heb mooie tips voor jou! 1. Marieke Damen - Het  perfecte gezin
- uitgave 14 november 2023- thriller


Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen, waar ze al snel kennismaken met hun nieuwe buren. Wanneer er korte tijd later echter een baksteen door het keukenraam vliegt, vraagt het echtpaar zich af: zijn we wel gewenst in de nieuwe buurt?
Het blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op scherp zet. Als Violet verdwijnt, verandert hun leven pas echt in een nachtmerrie. Om hun dochter te vinden zijn Caro en Oscar volledig op elkaar aangewezen. Maar zo makkelijk gaat dat niet als je ieder ook nog je eigen geheimen met je meedraagt…

Er zijn een aantal NL-auteurs die ik een warm hart toedraag en deze is er één van. Marieke damen. Onthoud deze auteur als je houdt van mysterie en spanning. Dit boek ligt al bovenop de leesstapel.

2. Sarina Wiegman- What it takes
- uitgave 9 november 2023- biografie


Sarina Wiegman onderscheidt zich al jaren als ware pionier in de voetbalwereld en werd al drie keer uitgeroepen tot Best FIFA Women’s Coach. Ze heeft de nationale vrouwenteams van zowel Nederland als Engeland naar historische overwinningen geleid en door haar unieke coachingfilosofie is ze uitgegroeid tot een van de succesvolste coaches in de voetbalgeschiedenis.

Dit persoonlijke boek over Sarina’s leven en carrière begint met haar vroege passie voor voetbal en loopt via de belangrijkste momenten op het veld als speler uiteindelijk naar haar ervaringen in de top van het coachen. Ze vertelt over de overwinningen en uitdagingen die ze tegenkwam, de soms moeilijke beslissingen die ze zowel op als buiten het veld moest nemen en haar meedogenloze streven naar perfectie, waardoor ze een onmisbaar figuur in de voetbalwereld is geworden.

* Sarina Wiegman is van mijn generatie en komt uit mijn geboorteplaats. Zij is een prachtig persoon om naar te kijken en geeft de sport een grote boost. Ik heb het boek van Harper Collins mogen ontvangen en kijk al uit naar de inhoud. 


3. Haemin Sunim- Dingen die je hoop geven
-  uitgave 1 november 2023 - psychologie


Maak kennis met wijsheden en mantra’s voor het omgaan met tegenslagen van de inspirerende boeddhistische leermeester Haemin Sunim. Of je nu je baan kwijtraakt, liefdesverdriet hebt of geconfronteerd wordt met een nare diagnose of een andere tegenvaller: het leven verloopt niet altijd zoals we willen. Verlies, ziekte, burn-out en liefdesverdriet horen nu eenmaal bij het leven, maar in dit boek vind je troost wanneer je die het hardst nodig hebt.

In Dingen die je hoop geven deelt Haemin Sunim heldere en krachtige wijsheden om moeilijke tijden te doorstaan en die te leren accepteren. Gun jezelf meer tijd voor rust en zelfreflectie. Zo kun je beter omgaan met perfectionisme en verwachtingen van buitenaf en brengen de grillen van het lot je niet meer uit balans.

* Sunim heeft mij betovert met zijn prachtige teksten. Precies op het juiste moment. Ik kijk dan ook uit naar deze nieuwe versie! 

4. Barbra Streisand- Mijn naam is Barbra
- uitgave 7 november 2023- biografie


Barbra Streisand is naar elke maatstaf een levende legende, een vrouw die in een carrière van zes decennia heeft uitgeblonken in elk gebied van entertainment. Ze behoort tot de selecte groep van EGOT-winnaars (Emmy, Grammy, Oscar en Tony) en heeft een van de meest herkenbare stemmen in de geschiedenis van de populaire muziek. Met Yentl werd ze de eerste vrouw die een grote speelfilm schreef, produceerde, regisseerde en in speelde.

In Mijn naam is Barbra deelt ze haar ervaringen en inzichten met humor en eerlijkheid. Ze vertelt over haar worstelingen om actrice te worden, de opnames van enkele van haar veelgeprezen albums, de jarenlange inspanning die nodig was om Yentl te maken, haar regie van The Prince of Tides, de vriendschappen met figuren als Marlon Brando en Madeleine Albright, haar politieke activisme en de vervulling die ze heeft gevonden in haar huwelijk met James Brolin.

* De muziek van Barbra Streisand is heel lang mijn favoriete muziek geweest. Ik heb haar reportoire in een mooie roze cd-box. Zo prachtig! 

5. Eva Garcia Saenz de Urturi - De engel van de stad
- uitgave 7 november 2023 - thriller


Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Ithaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond.

Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.

* Eva Garcia schrijft zo fijn, dat je alle moeilijke woorden in het Spaans daarbij over het hoofd ziet. Je gaat er aan wennen. Deze auteur vangt je in haar net, om er aan het einde pas uit te komen. Let op: het is een serieboek.

6. Claudia de Breij - Derde kerstdag 
- uitgave 14 november 2023 - feestdagen  


In de klassieke kerstfilm It’s a wonderful life wenst hoofdpersoon George Bailey dat hij nooit was geboren (‘I wish I’d never been born!’) en in Home Alone hoopt Kevin dat zijn familie zal verdwijnen (‘I wish my family would disappear!’). In Derde kerstdag wenst pubermeisje Marte dat ze tenminsteéén kerstdag alleen in haar joggingbroek met haar telefoon en een bakje patat op de bank kan hangen. Omdat haar ouders zijn gescheiden is ze opeens onderdeel geworden van een enorme extended family. Met kerst betekent dat twee volle dagen ‘de traditie’ vieren met mensen waar ze tegen haar zin mee zit opgescheept. Reikhalzend kijkt ze uit naar de derde kerstdag, die helemaal van haar alleen zal zijn. Maar die dag loopt alles anders dan ze had gedacht…

* Claudia de Breij heb ik ontmoet bij de boekpresentatie van Amalia. Samen met mijn collega en andere boekhandelaren waren wij uitgenodigd op een mooi landgoed. Ik wist niet dat zij ook kinderboeken schreef, dus hier ben ik erg nieuwsgierig naar.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie