Kobo Thriller Recensie Tica Morgan -Scelus

 Recensie

Auteur: Tica Morgan

Titel: Scelus

Uitgeverij: Kobo Original

Genre: Spanning

Uitgave: Augustus 2023

Met dank aan Kobo, voor dit recensie-exemplaar 
De auteur Tica Morgan

Tica Morgan is bekend van de thrillerserie Mooie Moorden. In het echte leven heet zij Tica Peeman en is woonachtig in Noordwijk. Verhalen vond zij altijd iets magisch hebben. Tijdens de studie bestuurskunde, volgde zij ook criminologie. Tica Morgan haalt haar inspiratie uit haar jeugd, werkervaring en uit nieuwsberichten.  Haar verhalen kenmerken zich door het Hollandse landschap. 

Scelus

Na het enorme succes van Mooie Moorden keert Tica Morgan terug met een bloedstollend vervolg in drie delen: Mooie Moorden 2. 

Het is twee jaar sinds rechercheur Zoë Janssen de ultieme confrontatie met de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde overleefde. Nu onderzoekt ze samen met collega Mohammed de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee. Een probleem dat, vooral onder de jongeren op het eiland, steeds groter begint te worden. Ondertussen wordt een jonge, mooie vrouw dood aangetroffen in een grasveld, en het team uit Apeldoorn vraagt Zoë om als profiler te helpen bij het onderzoek. 

Via een lange weg leidt het spoor naar een dader die de dood als kunst lijkt te zien. Wanneer een bekende wordt ontvoerd, begint een race tegen de klok...

Mijn leeservaring & de elementen

Scelus als ebook heeft geen cover, maar als ik elders de cover bekijk is hij kleurrijk in paarstinten. Het valt goed op en de titel is duidelijk leesbaar. 

Tica Morgan heeft zich allereerst geïntroduceerd met de spannende e-only reeks "Mooie Moorden".  Nu zij de aandacht heeft gekregen van de lezer, door eerst een fanbase op te bouwen, worden de verhalen nu ook als paperback uitgeven. Scelus is deel 1 van een nieuwe serie, die begint met een nieuwe zoektocht naar antwoorden. Zoë Janssen, profiler op Goeree-Overflakkee, wordt gevraagd te ondersteunen bij een ander rechercheteam in Apeldoorn. Ze staan voor een raadsel. 

De schrijfstijl die Tica Morgan hanteert is helder en duidelijk. Geen moeilijke woorden zijn dan ook nodig om direct meegezogen te worden in het leven van Zoë. Zij heeft een druk leven als gescheiden moeder met twee kids en een vriend ver weg. Een eerdere zaak heeft haar psyche flink getroffen. Nu wil ze graag weer vooruit.  Zowel haar werk als privéleven komen ruim aan bod.

Qua spanningsboog wordt er wel veel geduld gevraagd aan de lezer. Na de introductie van het hoofdpersonage Zoë gebeurt er best wat; familiezaken, 2 politiedossiers, haar nieuwe liefde, de kinderen, op en neer naar Apeldoorn en dergelijke, maar met weinig echte spanning. Het duurt vrij lang voordat het team enige vooruitgang boekt. De vele gebeurtenissen bij elkaar zorgen voor minder spanning van de echte zoektocht. Dat is jammer. Vrij laat op dertig pagina's van het einde vindt men een opening. Dan gaat het gaspedaal flink in. 

De personages zijn divers en passen mooi bij elkaar; als een waar palet zijn ze toch een geheel. Zoë moet even wennen aan team Apeldoorn. Als zij haar expertise eenmaal goed kan laten zien, loopt de samenwerking beter onderling en komt de oplossing steeds dichterbij. 

Conclusie

Tica Morgan heeft zich weer goed op de kaart gezet, met de eerste van een tweede thrillerserie. De titel Scelus, komt als woord er niet in voor. Het is latijn en betekent -misdaad-. Scelus is meeslepend, maar geeft geen hoge spanningsboog. De personages maken het een goed verhaal. Van Zoë gaat de lezer direct al een beetje houden. 

Waardering 3,5 sterren.

Ik heb genoten, alleen de scheldwoorden mogen eruit. Dat leidt af.


Groetjes,

Annette, Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie