Thriller Recensie Tamara Geraeds- Vakken van Wraak -blogtour

Recensie

Titel: Vakken van wraak

Auteur: Tamara Geraeds 

Uitgeverij: De verhalenfabriek 

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgave: November 2023

Met dank aan: uitgeverij De Verhalenfabriek, voor dit blogtour-exemplaarHet kortverhaal is een echte hype aan het worden. Een heerlijk tussendoortje. Ook Tamara Geraeds waagde zich er aan. Wist jij dat korte verhalen nog moeilijker zijn dan een gemiddeld boek van bijvoorbeeld 350 bladzijden? Kijk snel mee, naar mijn leeservaring. Vandaag is mijn blogtour-dag.

Intro

Het is koud en guur als Julia Koolhuizen door het gladde stoepje zo de voordeur  binnen glijdt. Wat een pech. Steffan en zij hadden altijd veel pech, behalve in de liefde. Het is bijna kerst. Daar kijken ze erg naar uit. Een bijzonder poststuk valt door de brievenbus. Het is een adventskalender. Alleen na elk geopend deurtje gebeurt er iets ergs. Hoe is dat mogelijk en wat zit hier achter...

Auteur Tamara Geraeds, geboren in 1981, schreef al op haar zesde een gedichtje. Op haar vijftiende schreef ze onder de alias Jayda Rosa haar eerste jeugdboek. De meeste lezers kennen haar van 'Echo', 'Kwelling', 'Woede' en haar nieuwste thriller 'Doden praten niet'. 

Vakken van Wraak is een kortverhaal van 137 bladzijden. Uitgebracht door de e-only uitgeverij De Verhalenfabriek. Een zusje van De Crime Compagnie. 

Wat opvalt aan dit boek is de opbouw. Het is op te delen in 3 stukken. Het eerste gedeelte laat de karakters zien. Julia  is het hoofdpersonage. Na een lange en stressvolle werkdag is ze altijd blij haar grote liefde Steffan weer te zien. De spanning rolt binnen, in het tweede gedeelte. De geliefden krijgen per post een bijzonder kado: een adventskalender. Bij deurtje nummer 1 komt ook de spanning in de lucht. Zeker als er daarna iets ergs gebeurt. De toon is dan gezet voor veel bizarre gebeurtenissen die zich dan opstapelen. 

Tamara Geraeds is niet de slappe verhalen. Dit is zeker ook te merken en te proeven aan dit mysterieuze thrillerverhaal. Zeker richting einde komt het drama flink op stoom en stijgt de spanningsboog tot grote hoogte. Dat is erg mooi gedaan. Chapeau! 

Waardering   4 sterren

Mooie opbouw, goede spanning en origineel plot. Af en toe wat vergezocht. Leuk & vermakelijk, met hier en daar een twist. 

Blogtour


Deze recensie is onderdeel van de blogtour. De volgende recensie is morgen 2 november te lezen bij: suzannaesthernl. 


Hartelijke groetjes 
Annette, Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie