De augustus leeslijst: august readings

Wat las ik zoal in de maand augustus?
De maand august vloog voorbij. Het aantal bezoekjes aan het ziekenhuis namen veel tijd in beslag. Nog vijf chemokuren te gaan. Dus nog even volhouden. Het betekent wel dat ik minder kan lezen. Erg jammer.

Het overzicht van augustus 2023


Ik las VROUWENMANTEL geschreven door Anita Kok. De schrijfstijl is prettig, de details en personages zijn goed en voldoende uiteen gezet. Het vrouwelijk hoofdkarakter heeft wat tijd nodig voor haar zelf en gaat een week op retraite. Denk nu niet gelijk aan de retraite van B&B vol liefde, al komt cupido zeker wel voorbij gevlogen. De fijne stijl zorgt ervoor dat je graag door leest. Ik miste alleen wat emotie. Zeker na het overlijden van een dame uit de groep. Enerzijds is er onderling haat & nijd, anderzijds zitten de dames gezellig te borrelen in de kroeg. En flirten erop los. Soms kon ik het niet goed matchen. Helaas. 

KWAAD BLOED is een kortverhaal van auteur Linda Jansma. Het is erg knap om zoveel ingredienten te vinden in een korte thriller. Dat lijkt mij niet echt makkelijk. Het is zeer goed gelukt en ik heb er van genoten.

VERSTRIKT van auteur Ivonne Wilken is een waar scandi-mysterie. In een langzame opbouw leer je als lezer de personages goed kennen. Hoe opvallend is het om een young adult te laten inwonen bij een oma op leeftijd. In het begin wil ze niks van hem weten. Maar langzaamaan, zoals dat gaat in scandi-verhalen komen ze dichter bij elkaar. Bijna komt er een geheim bloot te liggen. Een mooi en spannend verhaal 

Deze maand mocht ik weer een mooi verhaal proeflezen. Het vorige proefleesverhaal was DODELIJKE COCKTAIL, van Nadine Baroso. Een heerlijk spannend verhaal waar ik echt van genoten heb. Ook dit boek ligt nu in de winkel en ik kan zeggen: ga het lezen! Het is echt super spannend. 

Voor de blogtour van De lijst dook ik in het nieuwste boek van Marelle Boersma. Deze auteur weet/ wist mij weer te verbazen, met een actueel en zeer spannend verhaal met 3 aparte lijntjes die mooi bij elkaar komen. Maar ja, voordat dat eenmaal gebeurd is er weer 300 bladzijden verder gelezen. Ik verklap hier nog niets van. 

Sam Hollander is bekend van haar eerdere seriemoordenaars-thriller De Echoman. Deze auteur is helemaal into de seriemoordenaarsverhalen. Nu kwam de volgende thriller uit, van haar hand: De 20. Een ander politieteam, maar toch met draadjes naar elkaars kantoor. Kortgezegd: een standalone, met toch een vernoeming naar collega's van het team uit De echoman. Hoe leuk is dat. De 20 is een thriller zoals veel lezers deze graag zien. Het heeft echt alle ingredienten voor een succesvol verhaal en vele uurtjes leesplezier. Het is een soort van  "ouderwets" genieten van gruweljkheden en politiespeurwerk. En weet je wat zo leuk is: er komt een vervolg op De echoman. Yes!! 

Dat waren de augustus-leesvoertjes. Ik hoop dat er iets bij zit waarvan jij ook blij zal worden. 

Groetjes, Annette
Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie