Boekverfilming: Javier Castillo: De zaak Tempelton

Boekverfilming

Titel: De zaak Templeton

Auteur: Javier Castillo

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgave boek: Februari 2023

Op Netflix: Januari 2023Op Netflix zag ik deze spannende miniserie: LA CHICA DE NIEVE. Het is zo spannend! Tevens blijkt het een boekverfilming te zijn. Net als LIEBESKIND. een aanrader dus!

De inhoud van het boek:

Iedereen kent het tragische verhaal van het gezin Templeton. Jaren geleden verloor Aaron Templeton zijn driejarige dochter Kiera uit het oog. Ze verdween spoorloos in de mensenmassa. De politie kamde de stad uit, maar de zoektocht leverde slechts een paar haarlokken en kledingstukken op. Het meisje werd nooit teruggevonden.

Dan gebeurt het onvoorstelbare. Vijf jaar na haar verdwijning, nota bene op Kiera’s verjaardag, ontvangen de Templetons een videoband waarop hun inmiddels achtjarige dochter te zien is, spelend in een voor hen onbekende kamer. De tapes blijven komen: elke paar jaar vangen haar ouders een glimp op van hun dochter in dezelfde kamer – spelend, schrijvend of uit het raam kijkend. De politie krijgt de opnames niet getraceerd. Met het verstrijken van de jaren worden de beelden als balsem voor de Templetons: Kiera leeft tenmiste nog, zelfs al bestaat de kans dat ze haar nooit meer in de armen zullen sluiten.

Miren Triggs, studente journalistiek aan Columbia University, is gefascineerd door de zaak Templeton. Hoe is het mogelijk dat de ontvoerder regelmatig contact opneemt en Kiera toch niet wordt gevonden? Miren besluit het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een duister kat-en-muisspel tussen een bevlogen journalist en een wereld waarin de meest gruwelijke misdaden onopgemerkt blijven.

De serie

Als een klein meisje verdwijnt tijdens een parade in Málaga, is een jonge krantenjournalist vastberaden om Amaya's ouders te helpen haar te vinden.

Deze spannende serie speelt zich af in Malaga in 2010, tijdens de jaarlijkse Three Wise Men-parade/ Driekoningen, bekend als de Cavalcade of the Magi. De vijf jaar oude dochter, Amaya, raakt zoek in de menigte en verdwijnt.

Naast het politieonderzoek dat wordt geleid door inspecteur Millán, begint de journalist in opleiding, Miren, ook de verdwijning te onderzoeken.

Zes jaar later komt er een bericht van de daders  

Miren is vastbesloten om erachter te komen wat er met het vermiste kind is gebeurd en zal er alles aan doen om haar verblijfplaats te ontdekken, zelfs als dat betekent dat ze donkere momenten uit haar verleden moet ontwaken die ze graag had willen vergeten.

Zoals je leest zijn enkele details anders, dan die in het boek. De namen zijn anders, de leeftijd van het kindje en ook de termijn dat ze iets horen. De spanning is er niet minder om.  

👉👉 Ben je ook zo nieuwsgierig? Ik wel, dus ik kijk graag verder!! 


Groetjes Annette 

De chemo-mus 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie