Nieuw: Stephen King -Holly

Nieuw verschenen

Titel: Holly

Auteur: Stephen King

Genre: spanning/ Horror

Uitgeverij: Boekerij

Uitgave: September 2023

Iedereen, ok... niet iedereen, maar wel mogelijk veel boeklovers,  kijkt altijd rijkhalzend uit naar de nieuwe boeken die verschijnen. Stephen King heeft nooit bovenaan mijn lijstje gestaan. Dat is een eerlijke zaak. Wel houd ik erg van spannende films. Zojuist keek ik op Netflix voor iets leuks  in de rij met aangeboden spanning verscheen de film 1408. Ik ken deze titel niet, maar blijkbaar is het van Stephen Spielberg. Ik klikte het aan en zag het jaar van verschijnen: 2007. Tja, dat is toch geen recente film he, Netflix. Dat is een gouwe ouwe. Afijn. Stephen King gaat dus al heel lang mee, gezien zijn ouvre. Qua spanning is de film 1408 bizar en gek zoals je mag verwachten van mr King.

Het heeft iets van een escape room vermengt met de bizarre elementen van The Shining. Al is het al jaren oud, toch is het onverwachte en plots veranderen van de kamer en daarbij de zeer vreemde gebeurtenissen een soort magneet voor de kijker. Je blijft gewoon kijken.


Alles is eventueel/ 1408


Verwacht het onverwachte in de bestseller Alles is eventueel, een verzameling boeiende, geestige en duistere verhalen van meesterverteller Stephen King. Het verhaal '1408' is een van de engste King-verhalen, over een schrijver die na een nacht in kamer 1408 nooit meer over spoken zal schrijven. 'De man in het zwarte pak', over een ontmoeting met de duivel, won de World Fantasy Award én de O. Henry Prize. In 'De doodskamer' begint een journalist te beseffen dat hij de martelkamer niet levend zal verlaten

Nieuw verschenen: Holly

Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter kunnen vinden, weet Holly niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona. Haar (behoorlijk compliceerde) moeder is net overleden. Eigenlijk Holly zou met verlof moeten zijn. Maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.


Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Ze leiden een perfect leven: gelukkig getrouwd en na een lang leven als academici bijna gepensioneerd. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun goed verzorgde huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos.


Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar Holly? Ik dus wel.


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie