Thriller Recensie Kortverhaal Linda Jansma- Kwaad Bloed

 Recensie

Titel: Kwaad Bloed

Auteur: Linda Jansma

Uitgeverij: De Verhalenfabriek

Genre: spannend/ Thriller

Uitgave: Juli 2023

Met dank aan e-only uitgeverij De Verhalenfabriek. 
Met regelmaat krijg ik leuke mailtjes van De Verhalenfabriek, het zusje van De Crime Compagnie. Het gaat meestal om feelgood-stories, waar je helemaal blij van wordt. Nu kwamen er een aantal tussendoortjes in mijn mailbox. Met een mooi en ook spannend verhaal van mijn favoriet Linda Jansma. Dus ja, die moet gelezen. Kijk je mee.

Wat zijn tussendoortjes?

Tussendoortjes zijn mooie kortverhalen voor tussendoor. Met een heerlijk kopje thee op de bank, of in een heerlijke stoel in de tuin. Eventjes er tussen uit, met een kortverhaal. Niet te lang, gewoon fijn en je weet op korte termijn al hoe het afloopt. Fijn toch!

De inhoud van Kwaad Bloed.

KUNNEN ZE SYLVIE VINDEN VOOR HET TE LAAT IS?

Vlak voor de marathon van Amsterdam wordt toptalent Sylvie Bergmans ontvoerd. Van de hardloopster wordt alleen wat bloed gevonden.

Particulier rechercheur Nikki Benjamins stort zich op de zaak, maar loopt daarbij haar ex-collega's van de recherche behoorlijk in de weg. Kunnen ze de handen ineenslaan en Sylvie vinden voor het te laat is?

De elementen

Linda Jansma heeft al vele spannende topthrillers op haar naam staan. Zij weet als geen ander hoe een goede thriller in elkaar steekt. Een kortverhaal schijnt nog moeilijker te zijn. Maar ook dit is geen probleem voor thriller-koningin Linda Jansma.

Kwaad bloed is een kortverhaal uitgegeven door e-only uitgeverij De Verhalenfabriek. Een zusje van De Crime Compagnie. 

In Kwaad bloed traint Sylvie Bergmans voor de marathon van Amsterdam. Vlak voor deze marathon verdwijnt ze van de aardbodem. Alleen een bloedvlek blijft achter. Privédetective Nikki Benjamins hoort van haar ex-collega Jack van deze vermissing. Haar speurdersbrein wordt op actief gezet en binnen no-time zoekt ze naar dit 24-jarige sporttalent. 

De privédetective Nikki Benjamins is al eerder verschenen in de thriller "In eigen hand" Zij zat bij de Amsterdamse recherche en besloot na een aantal gebeurtenissen een eigen recherchebureau te beginnen. Het verhaal Kwaad Bloed is eerst exclusief geschreven voor de Trombose-stichting. Deze stichting stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar trombose en geeft voorlichting over risicofactoren, herkenning en behandeling. (Dat is zeker goed werk, gezien ik ook trombose heb in mijn bovenarm.) 

Nikki is een beetje een brutaaltje en ook best wel eigenzinnig. Ze hoort van haar ex-collega's dat er iemand wordt vermist. Toevallig hoort ze haar buurvrouw iets interessants vertellen en haar al snel staan haar oortjes op scherp. Hoewel ze de recherche flink voor de voeten loopt, heeft haar speurneus al snel al iets bijzonders gevonden. De Jansma-fans weten dan al dat de finish nog even op zich laat wachten. 

Kwaad bloed is een heerlijk tussendoortje met de nodige spanning en een mooi plot.

   

Waardering: 4 sterren.

Linda Jansma neemt de lezer direct mee in het onderzoek dat Nikki op eigen houtje pleegt. De dosis met achtergrondinfo en ook spanning is mooi op evenwicht. Een heerlijke pageturner. 

Groetjes, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie