Recensie: Marelle Boersma- De engel van Sevilla

Recensie


Titel: De engel van Sevilla

Auteur: Marelle Boersma

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Genre: Spanning/ Cosy crime Uitgave: September 2022


Met dank aan: uitgeverij De Crime Compagnie, voor dit recensie-exemplaar!


Hou jij ook van de ik-vertrek-serie op tv? Marelle Boersma heeft hier haar ik-vertrek-thrillerserie op gebaseerd. Zij heeft al vele titels op haar naam staan. Ook zij vertrok naar het buitenland. Als auteur en schrijfcoach maakt zij veel mee.


"Sevilla is een stad om van te genieten, maar vooral om je erin onder te dompelen en er in te verdwalen. De smalle straatjes, de vele restaurantjes en terrasjes maken van Sevilla een heerlijke stad. Het genieten van alle lekkernijen hebben me zeker de inspiratie gegeven." Aldus Marelle Boersma.


Het verhaal


Sascha krijgt een mooie baan in het zonovergoten Sevilla. Zo kan ze haar beide passies combineren. Dat is voor mensen zorgen en haar liefde voor Spanje. Ze gaat werken in het Golden Care Resort. Een verzorgingstehuis voor ouderen van een Nederlandse organisatie die contracten heeft met Nederlandse zorgverzekeringen. Gelegen in een buitenwijk van Sevilla. Er is een lange wachtlijst. De 75-jarige Maria kijkt er erg naar uit, dat zij naar Sevilla mag afreizen. Directeur Joost Schoenmakers regelt alle belangrijke zaken. Zijn knipoogjes doen het hartje van Sacha flink kloppen. De seks met hem is een uitdaging, maar moet wel geheim blijven. Om even bij te komen kiest Sascha een klein terras voor een wijntje en wat tapas. Dan gaat haar telefoon. Het is Joost, er is iets mis met een bewoner. Het ziet er niet goed uit. Dat blijkt wel als deze bewoner de volgende dag is overleden. De arts onderzoekt het sterfgeval, maar ontdekt niets bijzonders. De man was een natuurlijke dood gestorven. Een aantal bewoners gaat op onderzoek uit.


De elementen


De cover is zonnig en sprankelend. Een dame in een roze jurk kijkt naar mooie oude gebouwen van de de stad. Het ziet er mooi uit en er is flink aan gewerkt. Een ware eyecatcher. De schrijfstijl is zoals we dit van deze auteur gewend zijn; pakkend, enigszins beeldend en meeslepend.


~Als een stralend wit paleis ligt het resort te pronken onder een diepblauwe lucht. het lijkt bijna onmogelijk dat er iets naars staat te gebeuren.~


De engel van Sevilla bestaat uit meerdere verhaallijnen. Deze zijn te volgen in de vertelperspectief van de 3e persoon. Als eerste is daar Sacha. Haar voorliefde voor Spanje is als een droom die uitgekomen is. Mogen werken met ouderen en ook nog in dit land, ze is een echte boffert. Op relatievlak "doet" ze het met de baas, wat zeker nog even geheim moet blijven. In haar roze bubbel is ze best verblind voor wat er verder nog gebeurt.


Als tweede volgen we Maria, Els en Dollie. Na de komst van Maria gaan er een aantal radertjes draaien. Het zijn nog net geen Benidorm Basterds, maar zij hebben wel iets weg van Miss Marple & Co. Een soort speurneuzenclub. Als derde is daar personage Dario. Zo hongerig als hij is, vind je hem vaak in de buurt van de afvalbak. Mogelijk is daar nog iets te vinden van het eten wat over is gebleven.


De personages worden voldoende uitgewerkt, al blijven er wat losse eindjes bungelen. Sacha haar exacte leeftijd is niet bekend. Meer van haar achtergrond wel, wat haar meer body geeft. Joost is en blijft wat vaag. Voor enkele personeelsleden geldt dit ook en missen duidelijkheid en een betere afronding. De speurneuzenclub daarentegen is geniaal gevonden. Boersma heeft met deze turn in het verhaal een extra toevoeging gegeven aan deze ik-vertrek-thriller. Het krijgt hiermee het karakter van een cosy-crime.


De cosy-crime geeft geen hoge spanning en zeker geen actieve scenes, maar wel dat Miss-Marple-gevoel. Er is iets aan de hand. Zaken kloppen niet. Wat is het? En door wie? Deze vragen sluimeren door het verhaal. Een verhaal van een geheime liefde, verdachte gebeurtenissen, macht, geld en ook kameraadschap.


Conclusie


De engel van Sevilla is een boeiende ik-vertrek-thriller met een cosy-crime karakter. De spanningsboog is mild, er is weinig hoogspanning. Wel sluimert er een unheimisch gevoel door het boek heen. Het verhaal leest zeer prettig, met pittige momenten en heeft diverse verhaallijnen die mooi samen komen.


Waardering 3,5 sterren. een dikke 7.


Een leuk verhaal, wat fijn leest. De cover geeft een krachtige indruk. Die niet helemaal wordt waargemaakt, maar wel mooie leesuurtjes geeft. Met nieuwsgierigheid kijk ik uit naar een volgend ik-vertrek-verhaal, wat iets bijtende mag zijn.


De engel van Sevilla is een boeiende ik-vertrek-thriller met een cosy-crime karakter.

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie