Nieuw: A.M. Ollikainen- Waterkoud

 

Nieuw

Titel: Waterkoud
Auteur: A.M. Ollikainen
Uitgeverij: Harper Collins
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 6 september 2022

Met dank aan uitgeverij Harper Collins & boekhandel van Atten, voor dit leesexemplaar.
De cover is wat druk, de flaptekst doet mij wel aanzetten om er in te gaan lezen. Kijk je mee.

Het verhaal

Op de ochtend van midzomerdag worden inspecteur Paula Pihlaja en haar team na een gruwelijke vondst opgeroepen. Voor het landgoed van een ondernemersfamilie ten westen van Helsinki staat een vrachtcontainer met daarin het lijk van een zwarte vrouw. Ze moet een afschuwelijke dood zijn gestorven, want de container is tot de nok gevuld met zeewater.

De vrouw heeft geen papieren bij zich en niemand lijkt te weten wie ze is. Paula wantrouwt de verklaringen van de familie echter en zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Als de identiteit van de vermoorde vrouw eindelijk wordt achterhaald, start Paula met de reconstructie van haar laatste uren. Waarom was universitair docente Rauha Kalando een paar uur voor haar dood overgevlogen uit Namibië? En welke rol speelt het document dat in haar hotelkamer wordt gevonden – ondertekend door niemand minder dan de voormalige directeur van het bedrijf?

Waterkoud is het overtuigende eerste deel in een nieuwe crimeserie met de innemende Paula Pihlaja in de hoofdrol.

De auteur(s)

A.M. Ollikainen is het pseudoniem van het echtpaar Aki (1973) en Milla (1974) Ollikainen. Aki publiceerde drie romans, won verschillende literatuurprijzen en stond op de longlist van de Man Booker Prize en de Europese Literatuurprijs. Hij debuteerde in 2012 met Nälkävuosi.  Naast auteur is hij journalist en fotograaf. Milla publiceerde drie thrillers en won de verhalenwedstrijd van de Finnish Detective Society. Zij debuteerde in 2013 met Veripailakat. 

Het echtpaar woont met hun twee kinderen in het zuiden van Finland.

Oef, dat belooft heel wat. Echt mooi.


Groetjes, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie