Nieuw: Herman Koch- Het koninklijk huis

 

Nieuw

Titel: Het koninklijk huis
Auteur: Herman Koch
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Roman/ Fictie
Uitgave: 25 Augustus 2022 

met dank aan uitgeverij Ambo Anthos & boekhandel van Atten, voor dit lees-exemplaar. 
Het thema "koningshuis" dwarrelt de laatste tijd veel door de media. Is het niet Amalia die verschijnt, dan kijken we naar een lange stoet in Engeland. Waarbij er een laatste groet en eer wordt gegeven aan de koningin Mum, die helaas recentelijk overleden is.

Herman Koch lanceerde out of the blue, zijn nieuwste boek: Het koninklijk huis. Een ingetogen cover, anders dan de andere Kochjes. Laten we eens kijken, waar dat over gaat!

Het verhaal vol humor en speldenprikjes

Het Koninklijk Huis van Herman Koch is een modern koningsdrama in tien bedrijven – prikkelend, geestig en soms ontluisterend.

Welke koning na Lodewijk de Veertiende heeft nog eens met de vuist op tafel geslagen? Het belangrijkste doel van de meeste koningshuizen is tegenwoordig het aanleveren van verhalen. Een blunder hier, een politieke uitglijder daar, een met miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld gebouwd vakantiehuis in een ontwikkelingsland waar het gemiddelde dagloon lager ligt dan de prijs van een wc-rol bij ons.

En dan zijn er natuurlijk nog de foto’s in de bladen: een bruiloft, de doop van een nieuwe telg, een koninklijke uitvaart. Mooie plaatjes, maar de leden van een koninklijk huis zijn natuurlijk geen rocksterren. Het blijft over het algemeen bij wat slap gezwaai vanuit een koets, een been in het gips. De uitzondering op al die tandeloze middelmatigheid is dit verhaal;

Het Koninklijk Huis van Herman Koch.

Ik ben er al in begonnen en oh ja, wat een heerlijk stukje was dat. Lachwekkend, serieus met een koninklijk randje. Binnenkort hoor je meer!


Groetjes, Annette Overvoorde


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie